vineri, 9 aprilie 2010

coafuri si culori la moda chiar daca nu mai ai 20 de ani

Daca nu mai ai 20 de ani, (shhh!, nu trebuie sa afle nimeni), nu inseamna ca trebuie sa iti porti parul scurt si vopsit brunet. Nu, nu, nici pe departe, poti sa alegi nuante frumoase, coafuri indraznete si tunsori la moda. Varsta nu trebuie sa te impiedice sa iti demonstrezi feminitatea. Aici intervenim noi si iti oferim cateva dintre cele mai relevante exemple. Urmeaza-le pe vedetele care au depasit 40 de ani si care arata superb! Descopera tunsori, culori si coafuri care se potrivesc varstei tale dar care nu sunt deloc demodate si cu siguranta nu iti arata varsta:

CLAUDIA SCHIFFER

Varsta: 39 de ani
Cand ne gandim la acest renumit model, ne gandim automat la blond. Si intotdeauna Claudia a ales un blond spic de grau care sa ii evidentieze parul des si drept. Avand o forma a fetei destul de dificila - forma de inima, Claudei nu i se potriveste bretonul. Un coc sau o coada de cal, iata singurele modalitati care o avantajeaza daca poarta breton. Insa, trebuie sa recunoastem, Claudia nu isi arata deloc varsta atunci cand alege sa lase parul liber, drept, astfel incat nuanta de blond sa ii lumineze si mai mult tenul.


NICOLE KIDMAN

Varsta: 42 de ani
Desi are fata in forma de diamante, o forma destul de dificila, Nicole reuseste sa arate excelent cu orice coafura. Regula pe care o respecta tot timpul este ca indulceste trasaturile fetei cu mici trucuri: onduleuri, bucle, breton intr-o parte. In ceea ce priveste culoarea, pentru ca are un ten deschis, ii sta foarte bine cu nuanta de blond-capsuna, o nuanta care nu ii evidentieaza si mai mult paloarea, dimpotriva, ii incalzeste si nuanta tenului. La tunsori, stie ca pletele lungi o intineresc si le-a mentinut intotdeauna asa.

SANDRA BULLOCK

Varsta: 45 de ani
Vedeta premiilor Oscar din acest an, frumoasa Sandra Bullock a pastrat intotdeauna o modestie eleganta in privinta aspectului ei. Am vazut-o roscata si blonda insa, recunoaste chiar ea, castaniul inchis este nuanta care o avantajeaza, mai ales ca se potriveste excelent cu nuanta calda de caprui a ochilor ei. Pentru ca are maxilarul proeminent, cea mai potrivita tunsoare pentru ea este parul lung, cu scari pierdute. Cararea intr-o parte o avantajeaza, de asemenea, deoarece ii indulceste trasaturile. Cele mai potrivite coafuri, mai ales ca are parul lung, sunt cocurile lejere, naturale. Un coc strans i-ar evidentia liniile geometrice ale fetei.

ELLE MACPHERSON

Varsta: 47 de ani
Elle pare sa nu mai imbatraneasca si un mare aport in asta il are si modul in care isi poarta parul. Este una dintre acele femei care chiar daca nu isi schimba tunsoarea sau culoarea si nici macar coafura, nimeni nu se plictiseste de ea si arata intotdeauna uimitor si diferit. Avand o forma a fetei ovala ar putea sa aleaga sa isi tunda sau aranjeze parul oricum. Elle si-a purtat intotdeauna parul natural, pastrandu-si onduleurile lejere si profitand de ele pentru a o intineri. Si nuanta de blond aramiu alaturi de suvite satene o ajuta foarte mult sa reduca anii.

SHARON STONE

Varsta: 52 de ani
Sharon este una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood, chiar si acum, dupa 18 ani de la aparitia in Basic Instinct, filmul care a consacrat-o. In primul rand are o fizionomie ideala: o forma a fetei ovala. Prin urmare i se potriveste orice fel de tunsoare. Insa ea stie, sau stilistii ei stiu, ca are un par subtire, iar un par lung care sa o intinereasca nu este tocmai recomandat. In schimb ea a gasit ingredientele ideale pentru a nu-si arata varsta: un blond cald, cu suvite satene si o tunsoare bob pana la umeri care este versatila in coafare. Bretonul pierdut intr-o parte o avantajeaza si da o nota moderna tunsorii.

SUSAN SARANDON

Varsta: 63 de ani
Susan este exemplul cel mai clar ca varsta nu trebuie sa-ti afecteze frumusetea, dimpotriva. Care este secretul ei? Atrage atentia de la micile semne ale varstei, scotand in evidenta culoarea frumoasa a ochilor, alegand aceeasi nuanta si pentru parul ei, astfel incat cele doua trasaturi se complimenteaza reciproc. In plus, nu incearca sa isi coafeze parul intr-un mod exagerat, care imbatraneste. Bobul ei scurt si simplu este asaltat de onduleuri feminine si naturale.

HELEN MIRREN

Varsta: 64 de ani
N-as fi spus ca Helen are 64 de ani, mai ales daca o compar cu persoanele din jurul meu (matusi, mame, bunici) care au aceeasi varsta. Este un exemplu de frumusete si o dovada vie ca poti sa iti porti parul alb, sau blondul cu nuante de gri, fara sa te imbatraneasca. Secretul? Tunsoarea. Un bob simplu, scurt, cu breton este la moda si ascunde faptul ca parul este mai rar, pe masura ce inaintezi in varsta. In plus, poate fi coafat usor. Daca vrei sa il prinzi intr-un coc, in niciun caz sa nu apelezi la un coc strans. Un coc lejer, care se poarta, te intinereste si asunde lacunele lui: rar, subtire, fara volum.

ruj - ROSU

Cel mai important produs de make-up din acest sezon: RUJUL ROSU

S-au scris multe despre rujul rosu. Multe au ramas inca nescrise. De la senzuala Marylin Monroe pana la extravaganta Gwen Stefani a zilelor noastre, rujul rosu a facut istorie si s-a mulat pe diverse personalitati si caractere.

Punctul comun al acestora este insa, fara indoiala, caracterul puternic si dominant al tuturor femeilor pentru care rujul rosu a constituit o declaratie de emancipare.

In zilele noastre, casele de moda care se adreseaza exact acestei tipologii feminine reinvie pe podium aceasta tendinta ce pare a nu se demoda niciodata. De la rujul intens de la Dior pana la maroul rosiatic de la Marc Jacobs sau luxoasa campanie Dolce&Gabbana, rujul rosu este un produs de beauty pe care nu trebuie sa-l eviti anul acesta! Daca nu esti suficient de curajoasa incat sa-l porti pe buze in timpul zilei, atunci considera-l un "must-have" pentru iesirile de seara.

Primavara-vara 2010, Christian Dior

Primavara-vara 2010, Marc Jacobs si Jason Wu

Scarlet Johannson in campania Dolce&Gabbana

Cum sa alegi nuanta de rosu in functie de culoarea tenului:

Pentru ca vorbim de machiaj, trebuie sa mentionez ca, desi rujul rosu se potriveste oricarei nuante de ten, important este pigmentul de rosu pentru care optezi in final.

Pentru tenul deschis, alege rosu intens, de Burgundia, rosu corai, nuanta vinului rosu sau un maro rosiatic.
Pentru tenul mediu, alege nuante calde de rosu, clasice, foarte pigmentate sau ruginiu.
Pentru tenul masliniu, alege zmeura, pruna sau mahon.





Restrictii:


Pentru a purta rujul rosu, ai nevoie de o dantura frumoasa. Orice pata va fi evidentiata de rujul rosu intens.

In general, daca ai o nuanta de par blond cenusiu, incearca sa optezi doar pentru nuante foarte calde de rosu si evita rosul de Burgundia, coraiul sau maroul rosiatic.

Daca pentru tenul tanar, orice nuanta de ruj, oricat de indrazneata sau indiferent de textura, te poate complimenta, pentru tenul matur opteaza pentru formule cremoase si evita-le pe cele mate sau gloss-urile. Textura bogata si hidratanta si culoarea usoara sunt ideale pentru tine.




Iata si cateva vedete care adopta constant acest trend, atat in stilul casual, cat si in cel formal, in cadrul evenimentelor oficiale.





Incearca:

Ruj de buze Parisax Professional, 54 lei, luxbeauty.ro
Ruj de bouge Rouge IT, 86 lei, luxbeauty.ro