miercuri, 23 iunie 2010

machiaj de seara de efect

ata ca a venit si vara mult asteptata si probabil te bucuri de zilele mai lungi si de vremea calda. Petreci mai mult timp alaturi de prieteni si familie fiind un moment ideal sa te relaxezi si sa te distrezi, sa mergi la petreceri si ocazii speciale, dar nu oricum. Sezonul petrecerilor te-a prins nepregatita in ceea ce priveste machiajul?

Atunci haide sa parcurgem impreuna pasii unui machiaj de seara perfect.

Modelul nostru se numeste Cristina si tocmai se pregatea sa plece la o petrecere pe care o astepta de mult timp. Isi dorea sa fie misterioasa si senzuala. Avand in vedere ca primul lucru care mi-a iesit in evidenta au fost ochii frumosi, mi-am propus sa ii pun in valoare. Iata rezultatul:


Inainte

Dupa

Etapele machiajului:

Dupa ce am pregatit tenul in prealabil, trecand prin toate cele trei etape (demachiere, tonifiere, hidratare), si dupa aplicarea fondului de ten cu buretelul umezit, am aplicat corectorul pe zonele cu imperfectiuni. In cazul modelului nostru, am folosit un fond de ten stick (compact), deoarece ea prezinta la nivelul pielii imperfectiuni ca roseata, pete. Apoi am aplicat corectorul strict pe zonele cu probleme prin miscari de tapotare.

Tips!

Nu uita sa fixezi cu pudra fondul de ten si corectorul, insistand in zona ochilor.
Asa cum pictorul isi pregateste panza inainte de a pune culorile, asa si noi trebuie sa ne pregatim tenul pentru a aplica fardurile si a continua machiajul. Astfel, acesta va dura timp indelungat!

Aplica pudra pulbere sub ochi atunci cand lucrezi cu fard negru. Astfel vei evita sa creezi un look neingrijit sau cearcane false datorita particulelor care mai cad sub ochi.

Tips!

Dupa ce ai terminat machiajul ochilor, indeparteaza pudra cu pensula speciala pentru aplicarea pudrei. Ideea e sa te misti repede pentru a evita ca particulele de fard care au cazut sub ochi sa ramana in piele.

Primul pas in machiajul ochilor este sa aplici o umbra in coltul extern al ochilor. Cel mai simplu machiaj de seara se bazeaza pe 3 culori, un fard inchis, un fard mediu, si un fard luminos. Vei afla mai jos cum sa le aplici corect.

Tips!

Aplica fardul in forma de V iesind putin din cadrul ochiului. Astfel, ochii vor parea mai mari.

Aplica un fard roz pe centrul pleoapei care sa se imbine cu fardul violet aplicat in coltul extern. Aceste culori pe care le-am ales pentru modelul nostru ii vor pune in evidenta culoarea irisului.

Tips!

Ai grija sa nu se vada o linie de demarcatie intre fardul violet si cel roz stergand usor marginea dintre cele doua farduri. Efectul trebuie sa fie unul estompat, curat!

Peste fardul violet aplica o umbra pe care o vei realiza cu un fard negru. Vei realiza in felul acesta un machiaj mai puternic si o privire mai patrunzatoare.

Tips!

Foloseste o pensula tip blender, care te va ajuta sa creezi un efect estompat din prima.

Lumineaza coltul intern al ochiului cu un fard crem sidefat si urca si pe arcada. Va da luminozitate privirii si va pune in evidenta umbrele machiajului.

Tips!

Aplica fardul luminos si spre nas in coltul intern al ochiului. Pune in evidenta privirea si da un aer de tinerete.

In machiajul de seara este foarte important sa pui accent si pe pleoapa inferioara. Aplica intai acelasi fard violet din exteriorul pleoapei superioare, si apoi revino cu fard negru.
Tips!

Aplica umbra de pe pleoapa inferioara mai groasa spre exterior si mai subtire cu cat se indreapta spre coltul intern. Vei crea un efect optic de ochi mai mari.
Pentru a da intensitate machiajului si profunzime privirii, aplica un creion negru khol pe interiorul pleoapei inferioare.

Tips!

Incalzeste varful creionului la o flacara, dar nu il tine mai mult de cateva secunde pentru ca altfel se va topi. Acest lucru va da rezistenta machiajului, mai ales ca interiorul pleoapei este umeda. De asemenea, iti recomand acest truc pentru a igieniza creionul inainte de aplicare.
Sprancenele reprezinta 50% dintr-un machiaj. Pot imbunatati un machiaj facut in graba, sau strica un machiaj realizat perfect! Intensifica-le cu un fard pentru un efect natural. Acest mic detaliu conteaza si va da echilibru machiajului.

Tips!

Pentru a alege culoarea potrivita, opteaza pentru un fard bej in cazul blondelor si unul maron pentru satene si brunete. Nu opta niciodata pentru negru chiar daca esti bruneta intrucat va da asprime trasaturilor.
Genele false dau un plus de profunzime si senzualitate privirii, asa ca eu te incurajez sa le folosesti. Genele individuale, ca cele din imagine, dau un aspect natural si fac ca genele sa para mai lungi si mai dese.

Tips!

Foloseste o penseta si aplica genele exact la insertia genelor tale naturale, asta dupa ce ai aplicat, bineinteles, in prealabil, un strat de mascara.
Atunci cand alegi culoarea blush-ului este foarte important ca acesta sa se armonizeze cu intreg machiajul. In acest caz am ales un blush pe tonuri de roz, care se potriveste perfect modelului nostru.

Tips!

Aplica blush-ul prin miscari circulare si zambeste in oglinda. Acest lucru te va ajuta nu doar sa iti creezi o buna dispozitie instant, ci sa iti dai seama care este locul cel mai potrivit pentru aplicarea blush-ului.

Atunci cand avem ochii conturati intens, este recomandat ca buzele sa le subliniem printr-un gloss sau ruj natural. Eu am ales un gloss natural care sa se armonizeze cu machiajul. Gloss-ul confera volum buzelor si in acelasi timp da stralucire machiajului.

Tips!

Aplica gloss-ul cu o pensula pentru ca astfel se va aplica uniform, insa ai grija la cantitate. Cinci straturi de gloss nu sunt deloc sexy!

Pentru a da un efect satinat intregului machiaj aplica pe punctul cel mai inalt al pometelui pudra satinata.
Tips! Pudra satinata, pe langa efectul special, de seara, are totodata rolul de a scoate in evidenta pometii prin particulele care reflecta lumina.

Dupa ce esti sigura ca lipiciul de la gene s-a uscat, aplica al doilea strat de mascara. Atunci cand realizezi un machiaj de seara iti este permis sa rimelezi de doua ori genele pentru o privire mai seducatoare.

Tips!

Aplica mascara de la baza la varf ca si cand nu ai avea gene false. Genele false trebuie sa se potriveasca din punct de vedere a nuantei si consistentei cu cele naturale pentru a evita aspectul artificial.

Rezultatul final:
Acum esti pregatita sa fii sufletul petrecerii? Indrazneste sa stralucesti!

Un comentariu:

Anaid spunea...

wow
super tare machiaju'
:X