joi, 9 septembrie 2010

5 tipuri noi de coc

NATURAL

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la umeri
Ai nevoie de: uscator de par, o perie padela, agrafe, ace de par, fixativ

Pasul 1: Acest coc se modeleaza cel mai bine pe parul spalat de o zi. Aplica putin balsam fara clatire pe el si apoi usuca-l drept cu ajutorul uscatorului de par si a periei.
Pasul 2: Lasa libere cateva suvite din breton sa incadreze fata. Restul de par du-l spre spate, suvita cu suvita. Prinde-le deasupra cefei cu agrafe, in linie dreapta, de la o ureche la alta.
Pasul 3: Ia cate doua suvite si rasuceste-le una in jurul celeilalte apoi fixeaza-le bine cu ace de par, fara sa depasesti linia initiala. Aplica fixativ

ELEGANT

Potrivit pentru: par mediu, lung
Ai nevoie de: bigudiuri mici, spuma de par, ceara de par, ser de stralucire, ace de par, elastic de par, fixativ

Pasul 1: Spala parul, aplica un balsam pentru volum si spuma pentru volum, pune parul pe bigudiuri mici, incepand de deasupra urechilor. Lasa-l sa se usuce.
Pasul 2: Cand parul este complet uscat, desfa bigudiurile. Separa partea de par din fata, de spate, si imparte-o in doua. Partea de dedesubt tapeaza-o, si du-o spre spate. Partea de deasupra piaptan-o bine si acopera partea tapata. Tot parul trebuie dat pe spate cu un pieptene de tapat.
Pasul 3: Separa parul de la spate in doua, si prinde-l in doua cozi, una deasupra alteia. Ia suvitele din coada de sus mai intai si infasoara-le in jurul degetului, formand ineluse si fixeaza cu ace de par. Procedeaza in acelasi mod si cu cea de-a doua coada, avand grija sa construiesti un coc voluminos si sa acoperi baza cozilor. Aplica ser de stralucire si fixativ.

IMPLETIT

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la umeri, cu breton lung
Ai nevoie de: agrafe, elastic de par, ace de par, fixativ

Pasul 1: Separa parul in doua: o parte care sa contina bretonul, incepand de la jumatatea distantei dintre crestet si linia fruntii si restul de par.
Pasul 2: Partea cu bretonul piaptana-o de la o ureche a alta si incepe sa impletesti parul spic, mergand in partea opusa, spre spate. Fixeaza capatul impletiturii pentru moment langa ureche.
Pasul 3: Parul din spate tapeaza-l usor in zona din crestet si prinde-l intr-o coada la ceafa. Rasuceste coada in jurul propriei axe si formeaza un coc lejer, fixandu-l cu ace de par.
Pasul 4: Continua impletitura deasupra cocului, fixand-o cu agrafe. Elibereaza suvite foarte subtiri care sa incadreze fata.

ROMANTIC

Potrivit pentru: par lung sau mediu
Ai nevoie de: ace de par, elastice de par, fixativ

Pasul 1: Acest coc se modeleaza cel mai bine pe parul spalat de o zi. Piaptana bine parul pe spate, cu o carare neuniforma pe mijloc. Imparte-l in doua parti, din crestet.
Pasul 2: Apuca fiecare parte si rauceste-o usor ducand-o spre spatele capului. De indata ce s-a rasucit, prinde-o la baza cu agrafe apoi intr-o coada de cal.
Pasul 3: Apuca suvite din fiecare coada de cal, rauceste-le aleatoriu pe coada unei perii si fixeaza-le cu ace de par, pe toata suprafata.

RAFINAT

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la barbie
Ai nevoie de: pieptene de tapat, uscator de par, perie padela, elastic de par, ace de par

Pasul 1: Spala parul. Aplica un balsam fara clatire, pentru a elimina firele rebele. Usuca-l drept cu o perie padela.
Pasul 2: Piaptana parul intr-o parte. Da deoparte partea care va veni la suprafata, restul de par tapeaza-l usor. Partea care vine desupra netezeste-o bine, te poti folosi si de o placa de intins parul.
Pasul 3: Prinde tot parul la spate intr-o coada de cal. Apoi apuca fiecare suvita si rasuceste-o pana ce formezi un coc simplu, fixand cu ace de par.

Un comentariu:

Baldovin spunea...

nu renunta sa scrii. Scrie orice. In felul asta dai impresia ca traiesti, ca nu s-a intamplat ceva rau cu tine. Mai bine stergi de tot blogul decat sa nu scrii