joi, 9 septembrie 2010

Machiaj de toamna

Tenul de portelan

In noul sezon, baza face diferenta. Un fond de ten translucid, cu putere mare de acoperire, te ajuta sa redai look-ul fara pata pe care se mizeaza in orice machiaj. Aspectul general al pielii nu este atat glossy cat mai degraba satinat, un look usor de redat prin folosirea unei pudre minerale. Frumusetea naturala a pielii este pusa in valoare de un blush rose ultra-discret. Poti apela la un creion alb pe mucoasa interna a pleoapei pentru a crea efectul de ochi mari si rezuma-te la un gloss pentru buze, evitand astfel sa pui intr-un plan secund stralucirea satinata a tenului.

Pometii trandafirii

Make-up artistii au optat in acest an pentru un look discret, constand in blush-uri neutre rose-trandafirii potrivite tuturor nuantelor de ten si ideale pentru un look minimalist, policromatic sau smoky deopotriva. Blush-ul trandafiriu te ajuta sa jonglezi cu proportiile fetei, iar textura aleasa are un efect statement: fie optezi pentru un blush cremos pentru un look romantic, fie alegi clasica textura mata pentru un look de zi sau office care iti evidentiaza discret trasaturile.

Spunem adio rujurilor pastel in tonuri neutre de piersica sau roz diafan. Toamna si iarna, rujurile sunt indraznete, in culori specifice sezonului: de la portocaliu, corai sau aramiu, nuante emblematice pentru toamna, la tonurile intense si contrastante de iarna, precum rosul burgund sau negrul.
Nude

Varianta fireasca in tendintele beauty, atat ca optiune office cat si ca o completare a unui machiaj al ochilor puternic conturat, buzele nude reprezinta singura varianta pentru gama de culoare care a invadat podiumul in acest an. Daca esti adepta stilului natural, combinatia de fond de ten, balsam si un gloss translucid este un arsenal suficient pentru trusa de make-up in acest sezon.

Buzele glossy, intre retro si gotic

Cromatica pentru buze in acest an cuprinde o scara a intensitatii destul de ofertanta: corai, rosu burgund, rosul wine sau visiniul, nuantele usor agresive precum pruna. Mixul de tonuri reci si calde iti permite sa gasesti varianta care iti defineste cel mai bine atitudinea.

Corai

Pe podiumul Karl Lagerfeld sau Max Azria, rujul corai a reprezentant alegerea ideala pentru buze seducatoare care pastreaza inca nostalgia verii.

Rosu intens

La Donna Karan si Chanel Couture, buzele rosu intens au redefinit liniile retro pentru care industria modei pare sa fi dezvoltat un adevarat cult in ultimii ani.

Rosu burgund

Aceeasi directie retro a captat atentia si la Nanette Lepore. Rujul intens batand inspre nuantele calde de vin a fost evidentiat de buclele atent definite si de fardul de pleoape cenusiu

Visiniu

Tonurile de visiniu specifice sezonului rece revin si in toamna 2010, cu o conturare a buzelor inspirate din machiajul de gheisa. Un look exotic si oriental, completat de o coafura realizata special pentru a evidentia trasaturile faciale: strange-ti parul intr-un coc simplu sau ascunde-l sub o basca masculina a la Gavroche.

Pruna

Un look gotic ideal pentru a insoti o atitudine pe masura a fost revelatia show-urilor Missoni, Proneza Schouler si Antonio Berardi. Elementul cheie in acest machiaj? Tenul de portelan, desigur!

Regulile beauty de baza ale noului trend:

Pentru nuantele de ruj corai, rosu sau burgund, poti opta pentru o linie subtire de tus care iti va defini ochii si va echilibra ansamblul make-up. In schimb, in cazul rujurilor visinii sau in tonuri reci de pruna, mentine pleoapele cat mai aproape de natural: un fard bej si mascara sunt suficiente pentru a completa look-ul.

Aplica intotdeauna o baza de fond de ten si una cu un creion pentru buze in aceeasi nuanta cu cea a rujului pentru a nu permite acestuia sa depaseasca conturul buzelor.

Look-ul glossy este o tendinta importanta a sezonului, asa ca poti adauga un gloss transaparent peste orice nuanta mata din portfardul tau.

Nuantele mai inchise de ruj se aplica numai cu pensula. Produsul se aplica in mijilocul buzelor, iar apoi este intins cu pensula inspre colturi. De asemenea, adopta tendinta numai pentru machiajul de seara sau de petrecere.

Un comentariu:

PurePoison spunea...

another interesting article about beauty: http://healtcarebeauty.blogspot.com/2010/11/how-to-remove-makeup.html