joi, 9 septembrie 2010

5 tipuri noi de coc

NATURAL

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la umeri
Ai nevoie de: uscator de par, o perie padela, agrafe, ace de par, fixativ

Pasul 1: Acest coc se modeleaza cel mai bine pe parul spalat de o zi. Aplica putin balsam fara clatire pe el si apoi usuca-l drept cu ajutorul uscatorului de par si a periei.
Pasul 2: Lasa libere cateva suvite din breton sa incadreze fata. Restul de par du-l spre spate, suvita cu suvita. Prinde-le deasupra cefei cu agrafe, in linie dreapta, de la o ureche la alta.
Pasul 3: Ia cate doua suvite si rasuceste-le una in jurul celeilalte apoi fixeaza-le bine cu ace de par, fara sa depasesti linia initiala. Aplica fixativ

ELEGANT

Potrivit pentru: par mediu, lung
Ai nevoie de: bigudiuri mici, spuma de par, ceara de par, ser de stralucire, ace de par, elastic de par, fixativ

Pasul 1: Spala parul, aplica un balsam pentru volum si spuma pentru volum, pune parul pe bigudiuri mici, incepand de deasupra urechilor. Lasa-l sa se usuce.
Pasul 2: Cand parul este complet uscat, desfa bigudiurile. Separa partea de par din fata, de spate, si imparte-o in doua. Partea de dedesubt tapeaza-o, si du-o spre spate. Partea de deasupra piaptan-o bine si acopera partea tapata. Tot parul trebuie dat pe spate cu un pieptene de tapat.
Pasul 3: Separa parul de la spate in doua, si prinde-l in doua cozi, una deasupra alteia. Ia suvitele din coada de sus mai intai si infasoara-le in jurul degetului, formand ineluse si fixeaza cu ace de par. Procedeaza in acelasi mod si cu cea de-a doua coada, avand grija sa construiesti un coc voluminos si sa acoperi baza cozilor. Aplica ser de stralucire si fixativ.

IMPLETIT

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la umeri, cu breton lung
Ai nevoie de: agrafe, elastic de par, ace de par, fixativ

Pasul 1: Separa parul in doua: o parte care sa contina bretonul, incepand de la jumatatea distantei dintre crestet si linia fruntii si restul de par.
Pasul 2: Partea cu bretonul piaptana-o de la o ureche a alta si incepe sa impletesti parul spic, mergand in partea opusa, spre spate. Fixeaza capatul impletiturii pentru moment langa ureche.
Pasul 3: Parul din spate tapeaza-l usor in zona din crestet si prinde-l intr-o coada la ceafa. Rasuceste coada in jurul propriei axe si formeaza un coc lejer, fixandu-l cu ace de par.
Pasul 4: Continua impletitura deasupra cocului, fixand-o cu agrafe. Elibereaza suvite foarte subtiri care sa incadreze fata.

ROMANTIC

Potrivit pentru: par lung sau mediu
Ai nevoie de: ace de par, elastice de par, fixativ

Pasul 1: Acest coc se modeleaza cel mai bine pe parul spalat de o zi. Piaptana bine parul pe spate, cu o carare neuniforma pe mijloc. Imparte-l in doua parti, din crestet.
Pasul 2: Apuca fiecare parte si rauceste-o usor ducand-o spre spatele capului. De indata ce s-a rasucit, prinde-o la baza cu agrafe apoi intr-o coada de cal.
Pasul 3: Apuca suvite din fiecare coada de cal, rauceste-le aleatoriu pe coada unei perii si fixeaza-le cu ace de par, pe toata suprafata.

RAFINAT

Potrivit pentru: par de lungime medie, pana la barbie
Ai nevoie de: pieptene de tapat, uscator de par, perie padela, elastic de par, ace de par

Pasul 1: Spala parul. Aplica un balsam fara clatire, pentru a elimina firele rebele. Usuca-l drept cu o perie padela.
Pasul 2: Piaptana parul intr-o parte. Da deoparte partea care va veni la suprafata, restul de par tapeaza-l usor. Partea care vine desupra netezeste-o bine, te poti folosi si de o placa de intins parul.
Pasul 3: Prinde tot parul la spate intr-o coada de cal. Apoi apuca fiecare suvita si rasuceste-o pana ce formezi un coc simplu, fixand cu ace de par.

Machiaj de toamna

Tenul de portelan

In noul sezon, baza face diferenta. Un fond de ten translucid, cu putere mare de acoperire, te ajuta sa redai look-ul fara pata pe care se mizeaza in orice machiaj. Aspectul general al pielii nu este atat glossy cat mai degraba satinat, un look usor de redat prin folosirea unei pudre minerale. Frumusetea naturala a pielii este pusa in valoare de un blush rose ultra-discret. Poti apela la un creion alb pe mucoasa interna a pleoapei pentru a crea efectul de ochi mari si rezuma-te la un gloss pentru buze, evitand astfel sa pui intr-un plan secund stralucirea satinata a tenului.

Pometii trandafirii

Make-up artistii au optat in acest an pentru un look discret, constand in blush-uri neutre rose-trandafirii potrivite tuturor nuantelor de ten si ideale pentru un look minimalist, policromatic sau smoky deopotriva. Blush-ul trandafiriu te ajuta sa jonglezi cu proportiile fetei, iar textura aleasa are un efect statement: fie optezi pentru un blush cremos pentru un look romantic, fie alegi clasica textura mata pentru un look de zi sau office care iti evidentiaza discret trasaturile.

Spunem adio rujurilor pastel in tonuri neutre de piersica sau roz diafan. Toamna si iarna, rujurile sunt indraznete, in culori specifice sezonului: de la portocaliu, corai sau aramiu, nuante emblematice pentru toamna, la tonurile intense si contrastante de iarna, precum rosul burgund sau negrul.
Nude

Varianta fireasca in tendintele beauty, atat ca optiune office cat si ca o completare a unui machiaj al ochilor puternic conturat, buzele nude reprezinta singura varianta pentru gama de culoare care a invadat podiumul in acest an. Daca esti adepta stilului natural, combinatia de fond de ten, balsam si un gloss translucid este un arsenal suficient pentru trusa de make-up in acest sezon.

Buzele glossy, intre retro si gotic

Cromatica pentru buze in acest an cuprinde o scara a intensitatii destul de ofertanta: corai, rosu burgund, rosul wine sau visiniul, nuantele usor agresive precum pruna. Mixul de tonuri reci si calde iti permite sa gasesti varianta care iti defineste cel mai bine atitudinea.

Corai

Pe podiumul Karl Lagerfeld sau Max Azria, rujul corai a reprezentant alegerea ideala pentru buze seducatoare care pastreaza inca nostalgia verii.

Rosu intens

La Donna Karan si Chanel Couture, buzele rosu intens au redefinit liniile retro pentru care industria modei pare sa fi dezvoltat un adevarat cult in ultimii ani.

Rosu burgund

Aceeasi directie retro a captat atentia si la Nanette Lepore. Rujul intens batand inspre nuantele calde de vin a fost evidentiat de buclele atent definite si de fardul de pleoape cenusiu

Visiniu

Tonurile de visiniu specifice sezonului rece revin si in toamna 2010, cu o conturare a buzelor inspirate din machiajul de gheisa. Un look exotic si oriental, completat de o coafura realizata special pentru a evidentia trasaturile faciale: strange-ti parul intr-un coc simplu sau ascunde-l sub o basca masculina a la Gavroche.

Pruna

Un look gotic ideal pentru a insoti o atitudine pe masura a fost revelatia show-urilor Missoni, Proneza Schouler si Antonio Berardi. Elementul cheie in acest machiaj? Tenul de portelan, desigur!

Regulile beauty de baza ale noului trend:

Pentru nuantele de ruj corai, rosu sau burgund, poti opta pentru o linie subtire de tus care iti va defini ochii si va echilibra ansamblul make-up. In schimb, in cazul rujurilor visinii sau in tonuri reci de pruna, mentine pleoapele cat mai aproape de natural: un fard bej si mascara sunt suficiente pentru a completa look-ul.

Aplica intotdeauna o baza de fond de ten si una cu un creion pentru buze in aceeasi nuanta cu cea a rujului pentru a nu permite acestuia sa depaseasca conturul buzelor.

Look-ul glossy este o tendinta importanta a sezonului, asa ca poti adauga un gloss transaparent peste orice nuanta mata din portfardul tau.

Nuantele mai inchise de ruj se aplica numai cu pensula. Produsul se aplica in mijilocul buzelor, iar apoi este intins cu pensula inspre colturi. De asemenea, adopta tendinta numai pentru machiajul de seara sau de petrecere.

toamna 2010

Culorile acestei toamne sunt absolut minunate, inspirate de bogatia nuantelor specifice anotimpului. Designerii propun pentru sezonul rece 2010 o paleta bogata de nuante, mai putine nuante reci - numai negru, albastru, mov si gri si o intreaga echipa de nuante calde, pornind cu rosu si terminand cu galben.

Desi nu atat de stridente precum cele din sezonul cald, nuantele toamnei sunt un contrast original: vesele dar elegante, clasice dar neobisnuite. Iata care sunt principalele culori pe care designerii le propun pentru sezonul rece 2010:
NEGRU

Nu este o culoare, este insa nuanta care a monopolizat toate colectiile pentru aceasta toamna. Tinutele all black reprezinta principala tendinta, fie ca sunt extrem de simple si elegante sau descrise de croieli extravagante. Fiecare colectie contine cel putin 4-5 propuneri de astfel de tinute, unde negrul este dominant.

MOV

Movul curat, asa cum il stim, fara inflorituri, fara imprimeuri, este alt preferat al desgnerilor, dar si al nostru. Lasam deoparte negrul si ne bucuram de una dintre cele mai gratioase culori, care poate sa arate la fel de bine pe orice piesa vestimentara, fie ea o rochie sau un palton.

ALBASTRU COBALT

Daca in sezonul cald ne-am bucurat de turcoaz, iata ca o data cu aceasta toamna albastru cobalt sau electric revine in lista. Pretios si elegant, ca si movul, este usor de asortat si iti poate scoate tinutele din monotonie

VERDE SMARALD

Iata cea mai interesanta si inedita nuanta propusa pentru aceasta toamna. Verdele smarald este o nuanta cameleonica, deoarece se poate asorta usor cu orice alta nuanta, fie ca este calda sau rece.

NUANTE DE ROSU

Rosul isi pastreaza feminitatea, insa devine mai apropiat de nuantele aprinse ale toamnei. Astfel intalnim atat nuante de rosu aprins, dar si nuante de caramiziu sau rosu-orange.

NUANTE ARMY

Asortate la vestimentatii in aceeasi tema, nuantele army sunt kaki si verde oliv, doua culori care se asorteaza in peisajul toamnei si care pot sa scoata din anonimat o tinuta, fie ea cat de simpla.

NUANTE DE GRI

Griul este si el in top si, probabil, ca si negrul, nu va pieri niciodata. Insa, de aceasta data, nuantele de gri propuse sunt mult mai evidente, mai puternice, mai masculine, de la gri ardezie la gri mat.

NUANTE DE MARON

Maronul este, de la sine, o culoare specifica toamnei. In acest sezon trebuie sa fie foarte inchis la culoare, aproape de nuantele ciocolatei negre, fara lapte!

NUANTE NUDE

Nuantele nude sunt de cativa ani preferate, iar pentru toamna dam deoparte nuantele mai reci si apelam la cele care se asorteaza cu anotimpul: bej, crem, piersica, nisipiu, roze

NUANTE DE GALBEN

Sa nu te gandesti vreo secunda la galbenul strident al verii. Nici pe departe, galbenul prezent in aceasta toamna este mai mult o nuanta de mustar care se duce pana la o nuanta mai aprinsa de galben cu tente portocalii.

NUANTE METALIZATE

Bineinteles ca nu se poate renunta la materialele lucioase, asa ca avem parte de o tendinta interesanta: toate nuantele prezentate mai sus le putem gasi si purta si in varianta metalizata, chiar si mov, chiar si nuantele delicate de nude.