vineri, 4 septembrie 2009

Masajul Facial

* Degetele de portelan! *Fine si curate,ca un vas pretios de portelan - asa trebuie sa arate degetele tale inainte de a incepe masajul. De asemenea, miscarile relaxante se fac doar dupa ce ai inlaturat machiajul,praful si mizeria de pe ten. Daca ai parul lung strange-l in coadaa. Firele nu te vor incurca si nici nu se vor umple de crema sau ulei. NU framanta pielea ci aplica o presiune usoara, cu trei degete : aratatorul,degetul mijlociu si inelarul.

Etape..Nu sari peste niciuna

  1. Zona gatului . Pentru ca e important ca miscarile sa fie facute de fiecare data,de jos in sus si spre exterior, incepe ce aceasta zona. Porneste de la baza gatului urcand spre ceafa, miscand circular aratatorul, mijlociul si inelarul. Repeta de 5 ori. Executa aceeasi miscare de data asta dinspre slavicula spre barbie,de 4 ori
  2. Barbia . Prinde pielea intre deegtul aratator si cel mijlociu,apoi coboara dinspre lobul urechii, cu miscari ce imita forfecarea, pe linia mandibulei.
  3. Obraji . Folosind doar aratatorul si degetul mijlociu, urca, cu miscari delicate in diagonala, dinspre barbie, de-a lungul obrajilor, spre tample. Opreste-te la tample si traseaza 3 cercuri, spre exterior. Repeta fiecare ascensiune de 4 ori.
  4. Nasul. Fiindca pielea din aceasta zona este foarte sensibila si subtire, miscarile trebuie sa fie extrem de fine.Tine degetul aratator desupra sprancenei si pe cel mijlociu, sub ochi. Misca degetele simultan spre tample.Repeta de 3 ori.
  5. Fruntea. Maseaza pielea din mijlocul fruntii,spre tample, folosind cele 3 degete pentru masaj.Repeta de 5 ori.
Sfaturi. Tine cont de ele!

reactii alergice. Inainte de a aplica un ulei pentru masaj pe fata, testeaza-l pe o pertiune mica de piele. Daca pielea se inroseste sau ustura, inlocuieste-l cu lotiunea hidratanta pe care o folosesti zilnic.
  • Pentu ca masajul sa fie foarte placut, efectueaza-l dupa curatarea si tonifierea tenului, ctunci cand aplici lotiunea sau crema de fata. Vei ajuta pielea sa absoarba mai rapid si mai in profunzime substantele hidratante si degetele vor aluneca mai usor si mai delicat.
  • Foloseste pentru masaj un ulei vegetal pr, acesta nu afecteaza secretia de sebum si nici nu formeaza o pelicula sufocanta. Dimpotriva, uleiurile vegetale pure contin acizi grasi si vitamine ce se absorb incet in piele si impiedica, in timp, pierderea apei la nivelul pielii.
  • Exista o legatura stransa intre formula uleiului vegetal pur si tipurile de piele. Astfel, pentru pielea uscata, foloseste ulei de Macadamia sau de germeni de grau; pentru tenul normal alege unlei de floarea soarelu, ulei de masline sau de migdale dulci (Ulei hidratant de masline,Olivella,in jur de 35 lei, sau Olio di Mandorle Dolce,Ardes, 47,25 lei.)
  • Cand ai tenul gras sau mixt este tentata sa stergi orice urma de luciu de pe pielea ta, de multe ori provocand uscarea excesiva a acesteia. Rezultatul este cam neplacut, pentru ca pielea este astfel obligata sa isi refaca echilibrul hidrolipidic, secretand si mai mult sebum. Pentru masaj alege uleiul de rozmarin.
  • La finalul masajului aplica un servetel uscat pe fata si preseaza usor pentru a absorbi excesul de ulei de pe piele.
  • In locul degetelor pentru masaj poti folosi alte dispozitive. De exemplu, Roller Twin Ball , The Body Shop,niste dispozitive usor de manuit din lemn fin..care costa in jur de 33 lei.

Niciun comentariu: