sâmbătă, 5 septembrie 2009

Alfabetul manechiurii

Acetona - Usuca foarte tare unghiile si le slabeste rezistenta,facandu-le casante.Inlocuieste-o cu dizolvantul fara acetona,imbogatit cu vitamina E si uleiurile hidratante.Foloseste-l pentru a sterge unghiile chiar la inceput.
Bolul de ceramica - Umple-l pe jumatate cu apa calduta.Nu adauga sapun,ci pune 2 picaturi de ulei de samburi de struguri sau de migdale pentru a hidrata pielea si unghiile.Tine mainile minimum 10 minute in bol si curata unghiile cu o periuta.
Cuticulele - Nu taia cu forfecuta cuticulele,ci impingele usor spre matricea unghiei.Foloseste un betigas din lemn de trandafir.Daca ai cuticulele foarte lungi,indeparteaza-le cu ajutorul unei solutii speciale ce dizolva si desprinde pielea de pe unghii.Dupa 10 minute cuticulele dispar.
Dischetele - Te ajuta foarte mult atunci cand trebuie sa elimini orice urma de lac de pe unghii. Ai nevoie deoar de 4 bucati.Nu le inlocui cu ghemotoace de vata, pentru ca cestea lasa puf pe unghii, iar suprafata unghiei nu mai e neteda si bine pregatita pentru aplicarea bazei. Exista si dischete gata imbibate cu dizolvant.
Exfolierea - Este o etapa ce implica si pielea mainilor - cum altfel ar putea si manechiura perfecta? Foloseste un scrub pentru pielea manilor si unul special creat pentru maini. Prin indepartarea celulelor moarte si masajul cu particule exfoliante, circulatia se imbunatateste, celulele se regenereaza mai usor si suprafata e mai neteda.
French - Nu este o materie din orar, ci un stil care nu se demodeaza niciodata.Aplica lac alb pe varful unghiei,corecteaza cu un betigas inmuiat in dizolvant.Dupa ce s-a uscat complet,aplica un strat de lac transparent pe deasupra unghiei,de la cuticule pana peste varfuri.Discret si elegant,acest tip de manechiura devine modern prin alaturarea a doua culori diferite sau prin folosirea combinatiei alb cu negru.
Gelurile - Create pentru a patrunde mai rapid si mai usor in unghie,gelurile pot indeplini mai multe roluri.Exista geluri pentru calmarea cuticulelor- acestea contin extracte din plante, de exemplu smirna, cu proprietati antiseptice si calmante asupra iritatiilor din jurul unghiei. Exista si geluri ce stimuleaza cresterea unghiei, cu ingrediente active responsabile de stimularea circulatiei sangvine, ca pantenolul si extractele vegetale de urzica,baobab,salcam.
Intarirea - Detergentii din produsele de curatare, frigul,apa ataca unghia si o fragilizeaza. Intareste-i rezistenta cu o baza protectoare pe baza de calciu. Unghiile exfoliate pot si "sigilate" si protejate si cu ajutorul unor substante ce "sudeaza" varful unghiei, sub forma de "creioane".
Jocurile de forme si culori - Fii inventiva si joaca-te cat mai mult cu accesoriile si culorile.Cel mai simplu de folosit sunt abtipildurile cu modele variate;le poti alege in functie de sezon sau pur si simplu cu forme abstracte ori animale. Unele lacuri au o tehnologie noua ce te ajuta sa obtii modele pe loc.Foarte trendy aunt acum benzile subtiri,in culori diferite,pictate pe unghii sau lipite peste unghia care ai aplicat deja un lac intr-o culoare complementara.
Lipiciul - Este foosit pentru aplicarea unghiilor false si il cumperi impreuna cu acestea in pachet.Nu incerca sa il inlocuiesti su alt lipici din comert, pentru ca acestea au o formula speciala ce nu "dizolva"
unghia.Daca vrei sa scoti unghiile false, desprinde-le usor,fara sa tragi,dupa ce le-ai tinut mai multe minute in apa.
Manusile - Acestea sunt de doua timpuri : cele care protejeaza mainile de deshidratare si frig, si manusile special SPA, care ajuta la hidratarea pielii.
Oja - Este un cuvant ce provine din limba turca si inseamna "a lustrui". Alege culori tari sau neutre,foloseste-le pe rand sau combina-le cate doua sau trei.Se poarta culorile mate(grena,roz,albastru,verde,maro,gri),sau cele metalice,in special in noante de argintiu,auriu si cupru.Negru si rosu sunt o varianta intotdeauna singura pentru party,not so safe pentru scoala.
Pila - Este mai delicata cu unghia daca este din fibra de sticla sau dintr-un material mai flexibil. NU pili in ambele sensuri,inainte si inapoi,ci doar intr-un sens. Astfel unghia se desface in straturi.Pentru o pilire hi-tech,alege varianta aparatelor cu baterii,care au mai multe fatete pentru scurtarea unghiei,netezirea si uniformizarea patului unghiei.
Rezistenta - O manechiura rezistenta are nevoie de un top coat.Acesta se aplica intr-un singur strat,dupa ce lacul de unghii s-a uscat foarte bine.Poate fi reaplicat la 3 zile pentru a "resigila" vardul unghiei(prima zona de pe care se desprinde lacul) si pentru a reimprospata si a da luciu culorii de pe unghii.Exista si varianta de top coat ce grabeste uscarea lacului pe unghii.
Stop ungii roase - E un indemn care tine si de bunele maniere, dar si de sanatatea ta! Nu lasa microbii sa profite de viciul tau, ci foloseste lacul foarte amar si transparent,creat special pentru a stopa roaderea unghiilor.
Tratamentele de la salon - Daca unghiile tale arata dezastuos,probabil o manechiura de rutina nu va face minuni.Pentru asta ai nevoie de tratamente cu parafina din saloanele specializate.Nu te duce la orice colt de bloc,ci fii selectiva!Orice taietura sau igiena precara poate insemna infectarea cu onicomicoze,ciuperci de care scapi foarte greu!Uneori un tratament,alteori chirurgical.
Vitaminele - Sub forma de capsule, compexele de vitamine sunt excelente, mai ales in perioada iernii, cand mananci foarte putine fructe si legume proaspete, organismul este mai slabit, raceste mai des si consumi resurse pretioase de care au nevoie si unghiile tale.
Uleiul pentru cuticule - Dupa ce s-a uscat lacul de unghii sau cand observi ca ai cuticulele uscate, aplica un ulei hidratant de cuticule.Este eficienta si varianta uleiului de masline sau de floarea-soarelui.
Zece zile - O manechiura ar trebui sa dureze 10 zile daca tii cont de toate sfaturile de ingrijire si aplici lacurile in straturi subtiri: baza,lac colorat, apoi top coat. Fii rabdatoare intre aplicari. Daca lacul este gros, vascos sau uscat, arunca-l, altfel va trebui s-o iei de la capat cu toata procedura. Sigur ca exista diluant pentru oja - NU DIZOLVANT! - ,dar aceasta este o solutie de moment, folosita mai des in saloane.





Niciun comentariu: