sâmbătă, 5 septembrie 2009

Alfabetul manechiurii

Acetona - Usuca foarte tare unghiile si le slabeste rezistenta,facandu-le casante.Inlocuieste-o cu dizolvantul fara acetona,imbogatit cu vitamina E si uleiurile hidratante.Foloseste-l pentru a sterge unghiile chiar la inceput.
Bolul de ceramica - Umple-l pe jumatate cu apa calduta.Nu adauga sapun,ci pune 2 picaturi de ulei de samburi de struguri sau de migdale pentru a hidrata pielea si unghiile.Tine mainile minimum 10 minute in bol si curata unghiile cu o periuta.
Cuticulele - Nu taia cu forfecuta cuticulele,ci impingele usor spre matricea unghiei.Foloseste un betigas din lemn de trandafir.Daca ai cuticulele foarte lungi,indeparteaza-le cu ajutorul unei solutii speciale ce dizolva si desprinde pielea de pe unghii.Dupa 10 minute cuticulele dispar.
Dischetele - Te ajuta foarte mult atunci cand trebuie sa elimini orice urma de lac de pe unghii. Ai nevoie deoar de 4 bucati.Nu le inlocui cu ghemotoace de vata, pentru ca cestea lasa puf pe unghii, iar suprafata unghiei nu mai e neteda si bine pregatita pentru aplicarea bazei. Exista si dischete gata imbibate cu dizolvant.
Exfolierea - Este o etapa ce implica si pielea mainilor - cum altfel ar putea si manechiura perfecta? Foloseste un scrub pentru pielea manilor si unul special creat pentru maini. Prin indepartarea celulelor moarte si masajul cu particule exfoliante, circulatia se imbunatateste, celulele se regenereaza mai usor si suprafata e mai neteda.
French - Nu este o materie din orar, ci un stil care nu se demodeaza niciodata.Aplica lac alb pe varful unghiei,corecteaza cu un betigas inmuiat in dizolvant.Dupa ce s-a uscat complet,aplica un strat de lac transparent pe deasupra unghiei,de la cuticule pana peste varfuri.Discret si elegant,acest tip de manechiura devine modern prin alaturarea a doua culori diferite sau prin folosirea combinatiei alb cu negru.
Gelurile - Create pentru a patrunde mai rapid si mai usor in unghie,gelurile pot indeplini mai multe roluri.Exista geluri pentru calmarea cuticulelor- acestea contin extracte din plante, de exemplu smirna, cu proprietati antiseptice si calmante asupra iritatiilor din jurul unghiei. Exista si geluri ce stimuleaza cresterea unghiei, cu ingrediente active responsabile de stimularea circulatiei sangvine, ca pantenolul si extractele vegetale de urzica,baobab,salcam.
Intarirea - Detergentii din produsele de curatare, frigul,apa ataca unghia si o fragilizeaza. Intareste-i rezistenta cu o baza protectoare pe baza de calciu. Unghiile exfoliate pot si "sigilate" si protejate si cu ajutorul unor substante ce "sudeaza" varful unghiei, sub forma de "creioane".
Jocurile de forme si culori - Fii inventiva si joaca-te cat mai mult cu accesoriile si culorile.Cel mai simplu de folosit sunt abtipildurile cu modele variate;le poti alege in functie de sezon sau pur si simplu cu forme abstracte ori animale. Unele lacuri au o tehnologie noua ce te ajuta sa obtii modele pe loc.Foarte trendy aunt acum benzile subtiri,in culori diferite,pictate pe unghii sau lipite peste unghia care ai aplicat deja un lac intr-o culoare complementara.
Lipiciul - Este foosit pentru aplicarea unghiilor false si il cumperi impreuna cu acestea in pachet.Nu incerca sa il inlocuiesti su alt lipici din comert, pentru ca acestea au o formula speciala ce nu "dizolva"
unghia.Daca vrei sa scoti unghiile false, desprinde-le usor,fara sa tragi,dupa ce le-ai tinut mai multe minute in apa.
Manusile - Acestea sunt de doua timpuri : cele care protejeaza mainile de deshidratare si frig, si manusile special SPA, care ajuta la hidratarea pielii.
Oja - Este un cuvant ce provine din limba turca si inseamna "a lustrui". Alege culori tari sau neutre,foloseste-le pe rand sau combina-le cate doua sau trei.Se poarta culorile mate(grena,roz,albastru,verde,maro,gri),sau cele metalice,in special in noante de argintiu,auriu si cupru.Negru si rosu sunt o varianta intotdeauna singura pentru party,not so safe pentru scoala.
Pila - Este mai delicata cu unghia daca este din fibra de sticla sau dintr-un material mai flexibil. NU pili in ambele sensuri,inainte si inapoi,ci doar intr-un sens. Astfel unghia se desface in straturi.Pentru o pilire hi-tech,alege varianta aparatelor cu baterii,care au mai multe fatete pentru scurtarea unghiei,netezirea si uniformizarea patului unghiei.
Rezistenta - O manechiura rezistenta are nevoie de un top coat.Acesta se aplica intr-un singur strat,dupa ce lacul de unghii s-a uscat foarte bine.Poate fi reaplicat la 3 zile pentru a "resigila" vardul unghiei(prima zona de pe care se desprinde lacul) si pentru a reimprospata si a da luciu culorii de pe unghii.Exista si varianta de top coat ce grabeste uscarea lacului pe unghii.
Stop ungii roase - E un indemn care tine si de bunele maniere, dar si de sanatatea ta! Nu lasa microbii sa profite de viciul tau, ci foloseste lacul foarte amar si transparent,creat special pentru a stopa roaderea unghiilor.
Tratamentele de la salon - Daca unghiile tale arata dezastuos,probabil o manechiura de rutina nu va face minuni.Pentru asta ai nevoie de tratamente cu parafina din saloanele specializate.Nu te duce la orice colt de bloc,ci fii selectiva!Orice taietura sau igiena precara poate insemna infectarea cu onicomicoze,ciuperci de care scapi foarte greu!Uneori un tratament,alteori chirurgical.
Vitaminele - Sub forma de capsule, compexele de vitamine sunt excelente, mai ales in perioada iernii, cand mananci foarte putine fructe si legume proaspete, organismul este mai slabit, raceste mai des si consumi resurse pretioase de care au nevoie si unghiile tale.
Uleiul pentru cuticule - Dupa ce s-a uscat lacul de unghii sau cand observi ca ai cuticulele uscate, aplica un ulei hidratant de cuticule.Este eficienta si varianta uleiului de masline sau de floarea-soarelui.
Zece zile - O manechiura ar trebui sa dureze 10 zile daca tii cont de toate sfaturile de ingrijire si aplici lacurile in straturi subtiri: baza,lac colorat, apoi top coat. Fii rabdatoare intre aplicari. Daca lacul este gros, vascos sau uscat, arunca-l, altfel va trebui s-o iei de la capat cu toata procedura. Sigur ca exista diluant pentru oja - NU DIZOLVANT! - ,dar aceasta este o solutie de moment, folosita mai des in saloane.





vineri, 4 septembrie 2009

Hair Therapy ~ secretele unui par perfect ~

Samponul potrivit. Pentru fiecare tip de par exista o formula potrivita. Asta inseamna ca nu poti sa te astepti la rezultate wow daca faci alegerea gresita. In general, parul drept poate fi normal sau cu tendinte de ingrasare. Insa folosirea zilnica a fohnului sau a placii, vopsirea si decolorarea schimba complet situatia. Pe de alta parte, parul cret este adesea uscat si firele au tendinta sa o ia razna, fiind mai rebele decat ti-ai dori. Mai sunt si situatii in care pielea capului si firele arata total diferit. Din fericire, dermatologii s-au gandit si la asta cand au conceput sampoanele mixte,pentru scalp gras si fire uscate.

Curatarea uscata.
Daca ai uitat seara sa te speli pe cap, iar dimineata trebuie sa iesi din casa, nu te grabi sa te uzi pe par! Exista varianta samponului sub forma de spray, care permite curatarea pe uscat si amana un pic momentul spalarii.Spray-ul elimina mirosurile neplaqte din fire,praful si sebumul. Pulverizezi, piepteni foarte bine si gata. Din pacate varianta asta merge doar pentru parul lung sau mediu. Numai in urgente! Pentru o curatare perfecta trebuie sa speli in varianta clasica.

Rolul balsamului. Folosit doar pe fire - nu si la radacini, pentru ca este uleios - balsamul protejeaza firele de par, le hidrateaza si le hraneste. Acesta inchide cuticulele, impiedica electrizarea firelor si mentine mai mult timp vopseaua. Ai 2 variante: cel cu clatire si cel de tip leave in (de preferat daca ai parul deteriorat sau vopsit)

Get rid of frizzy! Firele rebele ce dau impresia de par neingrijit sunt rezultatul unor agresiuni externe. De vina sunt vantul, folosirea frecventa a uscatorului, elasticelor si clipsurilor, a unor perii din plastic, aplicarea imcorecta a balsamului. Ca sa le potolesti, cea mai buna varianta este sa aplici balsam si sa astepti minimum 2 minute inainte de a clati.

Beauty tip Agentii de curatare chimici sin sampon pot afecta firele de par daca te speli zilnic. Ai doua variante. Fie folosesti un sampon pentru uz zilnic,cu formula mai blanda, fie , daca la doua zile dupa spalare nu mai arata bine, clatesti cu multa apa, fara sa samponezi, si aplici balsam, dar numai pe varfuri. folosesti sampon abia a 3 a zi.

Poarta masca! Din comoditate sau pentru ca esti convinsa ca nu mai este un must, de multe ori sari peste aplicarea mastii. E drept ca nu poti pune monopol pe baie, dar gandeste-te cat de uscata si de seaca este o prajitura fara glazura. Cam asa arata si parul tau daca il speli numai cu sampon. In cazul in care obisnuiesti sa aplici balsam dupa fiecare spalare, aplica masca doar o data pe saptamana. Daca ai varfurile despicate, cauzele pot fi deshidratarea sau pieptanatul agresiv cu instrumente dure. Odata ce s-au distrus cuticulele( cele care dau aspectul neted al firelor), nu le mai poti reface. In schimb poti preveni agravarea situatiei cu masti hidratante si hranitoare si taind varfurile. In caz contrar, vei pierde 2-3 centimetrii, pentru ca atat avanseaza varfurile despicate.

Beauty must : the hat! Vantul usuca foarte tare parul, de aceea e bine sa il protejezi. Nu iesi din casa cu capul descoperit.

Hrana din interior!
  • Apa e no. 1 pe lista. Cu cat bei mai putina, cu atat parul tau va avea de suferit! Aceasta reprezinta o patrime din greutatea firului de par. Hidratarea inseaman suplete asa ca asigura-te ca ii dai suficiente lichide. Nu astepta pana ti se face sete, ci bea din cand in cand, astfel parul nu isi va consuma resursele.
  • Pentru a straluci de sanatate, parul tau are nevoie de Vitamina E(consuma orez brun, alune, germeni de grau si salata). Vitamina A mentine scalpul sanatos. Vitaminele B si C asigura circulatia sangvina, cresterea normala si o culoare naturala intensa
  • Proteinele intaresc firele,dau rezistenta radacinilor. Le gasesti in peste, lapte, branza, cereale.
  • Mineralele sunt vitale. Fierul transporta oxigenul in celule ( il gasesti in legme verzi ca broccoli, spanac...) ; zincul previne cadarea firelor de par si secretarea in exces a sebumului (il gasesti in carne si fructe de mare) ; cuprul accentueaza culoarea (il gasesti in scoici, ficat, alune).
Situatii speciale: Excesul de sebum daca scalpul se ingrasa prea repede inseamna ca s-a produs un dezechilibru. De cele mai multe ori de vina sunt spalarile frecvente, folosirea unor produse de ingrijire nepotivite, praful, aerul prea uscat sau prea cald. La acestea se pot adauga si cauze interne,hormonale.
Solutii: excesul de sebum poate fi reglat, in primul rand, folosind sampoane speciale pentru scalp gras, ce contin masuri minerale, extracte de plante seboregulatoare, astringente, ca urzica sau mesteacanul, ori uleiuri esentiale de lamaie sau geranium. Dermatologii considera ca este suficient sa te speli de doua ori pe saptamana aplica o masca de argila sau foloseste un scrub special pentru scalp. Dupa ce ai clatit bine pielea cu apa calduta (nu fierbinte!!) , clateste inca o data cu 1 litru de ceai de menta si urzica.

Matreata cateva pielite care se desprind de pe scalp nu sunt un motiv de alarmare. E normal ca si la nivelul scalpului sa se produca exfolierea! Pe de alta parte, daca cojitele apar des si pielea devine rosiatica, iritata, aceasta ar putea fi o forma de matreata uscata. Pentru a echilibra pielea capului, foloseste un sampon hidratant, calmant, pe baza de miere sau musetel. Daca scalpul este gras, matreata este grasa. In acest caz ai nevoie de un sampon anti-matreata pe baza de zinc sau plante seboregulatoare. Cand vezi ca de pe pielea capului se desprind cojite galbui, uleioase, urat mirositoare, i-a masuri urgente! Pielea este afectate de o infectie fungica, dermatita seboreica sau spoziazis. Si cel mai bine este sa mergi la medicul dermatolog, sa iti faci analize si sa aflii exact care este cauza. Un tratament gresit poate inrautati situatia.

La uscat! La prima vedere nu pare mare lucru sa iti usuci parul, dar cele mai frecvente greseli aici apar. Ce se poate intampla? Fie rupere, escare exesiva, radacini sensibile - un dezastru! Fii grijulie! Dupa clatire foloseste un prosop pentru a absorbi apa. Preseaza fara sa freci! Ca sa iti fie mai bine , inainte de baie incalzeste prosopul. Va absorbi mai repede apa, iar tu te vei simti resfatata ca la SPA.. Cel mai bine este sa lasi parul sa se usuce la temperatura camerei. Dar daca il usuci cu fohnul, inchide cuticulele deschise de temperatura calda, regland aparatul la treapta de aer rece sau aplicand pe parul uscat un serum anti-heat. Placa de intreptat sau de ondulata parul usuca foarte tare. Chiar daca e din ceramica, nu o folosi frecvent, in niciun caz zilnic! Vei vedea ca dupa cateva folosiri, varfurile se despica, firele se electrizeaza si se rup usor.

Perierea, fir cu fir! Firele ude sunt mai sensibile,se rup mai usor,de aceea nu este indicat sa piepteni parul ud. Daca este incurcat (desi acest lucru nu se intampla daca ai aplicat balsam sau masca!), foloseste doar degetele pentru a desface parul in suvite. NU folosi perii sau piepteni din metal. De asemenea, plasticul dur il poate electriza. Cele mai bune instrumente sunt cele cu perisori din cauciuc, pieptenii din lemn si periile pentru bebelusi. Prin pieptanare uleiurile naturale sunt intinse pe toata lungimea firelor de par, protejandu-le. Aranjarea cu peria este un styling minim ce mentine coafura dorita. Daca ai parul cret si vrei sa arate natural, lasa-l sa se usuce la temperatura camerei sau foloseste un fohn cu difuzor. Daca vrei sa il indrepti, foloseste o perie dreapta, nu rotunda(aceasta din urma este OK pentru uscarea parului drept,pentru ca ii da volum).Plimba paralel fohnul si peria,dinspre radacini spre varfuri.
tonic natural: Masajul este cel mai bun tonic petru un par viguros,cu volum si care creste repede. Il poti face cu degetele, timp de 5 minte, dimineata si seara, dupa ce te-ai spalat pe maini obligatoriu!

Masajul Facial

* Degetele de portelan! *Fine si curate,ca un vas pretios de portelan - asa trebuie sa arate degetele tale inainte de a incepe masajul. De asemenea, miscarile relaxante se fac doar dupa ce ai inlaturat machiajul,praful si mizeria de pe ten. Daca ai parul lung strange-l in coadaa. Firele nu te vor incurca si nici nu se vor umple de crema sau ulei. NU framanta pielea ci aplica o presiune usoara, cu trei degete : aratatorul,degetul mijlociu si inelarul.

Etape..Nu sari peste niciuna

  1. Zona gatului . Pentru ca e important ca miscarile sa fie facute de fiecare data,de jos in sus si spre exterior, incepe ce aceasta zona. Porneste de la baza gatului urcand spre ceafa, miscand circular aratatorul, mijlociul si inelarul. Repeta de 5 ori. Executa aceeasi miscare de data asta dinspre slavicula spre barbie,de 4 ori
  2. Barbia . Prinde pielea intre deegtul aratator si cel mijlociu,apoi coboara dinspre lobul urechii, cu miscari ce imita forfecarea, pe linia mandibulei.
  3. Obraji . Folosind doar aratatorul si degetul mijlociu, urca, cu miscari delicate in diagonala, dinspre barbie, de-a lungul obrajilor, spre tample. Opreste-te la tample si traseaza 3 cercuri, spre exterior. Repeta fiecare ascensiune de 4 ori.
  4. Nasul. Fiindca pielea din aceasta zona este foarte sensibila si subtire, miscarile trebuie sa fie extrem de fine.Tine degetul aratator desupra sprancenei si pe cel mijlociu, sub ochi. Misca degetele simultan spre tample.Repeta de 3 ori.
  5. Fruntea. Maseaza pielea din mijlocul fruntii,spre tample, folosind cele 3 degete pentru masaj.Repeta de 5 ori.
Sfaturi. Tine cont de ele!

reactii alergice. Inainte de a aplica un ulei pentru masaj pe fata, testeaza-l pe o pertiune mica de piele. Daca pielea se inroseste sau ustura, inlocuieste-l cu lotiunea hidratanta pe care o folosesti zilnic.
  • Pentu ca masajul sa fie foarte placut, efectueaza-l dupa curatarea si tonifierea tenului, ctunci cand aplici lotiunea sau crema de fata. Vei ajuta pielea sa absoarba mai rapid si mai in profunzime substantele hidratante si degetele vor aluneca mai usor si mai delicat.
  • Foloseste pentru masaj un ulei vegetal pr, acesta nu afecteaza secretia de sebum si nici nu formeaza o pelicula sufocanta. Dimpotriva, uleiurile vegetale pure contin acizi grasi si vitamine ce se absorb incet in piele si impiedica, in timp, pierderea apei la nivelul pielii.
  • Exista o legatura stransa intre formula uleiului vegetal pur si tipurile de piele. Astfel, pentru pielea uscata, foloseste ulei de Macadamia sau de germeni de grau; pentru tenul normal alege unlei de floarea soarelu, ulei de masline sau de migdale dulci (Ulei hidratant de masline,Olivella,in jur de 35 lei, sau Olio di Mandorle Dolce,Ardes, 47,25 lei.)
  • Cand ai tenul gras sau mixt este tentata sa stergi orice urma de luciu de pe pielea ta, de multe ori provocand uscarea excesiva a acesteia. Rezultatul este cam neplacut, pentru ca pielea este astfel obligata sa isi refaca echilibrul hidrolipidic, secretand si mai mult sebum. Pentru masaj alege uleiul de rozmarin.
  • La finalul masajului aplica un servetel uscat pe fata si preseaza usor pentru a absorbi excesul de ulei de pe piele.
  • In locul degetelor pentru masaj poti folosi alte dispozitive. De exemplu, Roller Twin Ball , The Body Shop,niste dispozitive usor de manuit din lemn fin..care costa in jur de 33 lei.