luni, 1 februarie 2010

imbraca-te frminin la orice varsta

Imi place sa admir noile tendinte avangardiste din moda: sacourile masculine, pantalonii cu buzunare, blugii largi, rupti si decolorati, Uggs-urile, sacourile militaresti ... Insa apreciez, savurez si ma inspira mult mai mult tendintele feminine, care celebreaza frumusetea, senzualitatea si farmecul delicat al femeii, al formelor ei. Si mi-am promis ca nu ma voi departa niciodata de aceasta calitate a femeii, chiar si atunci cand integrez in tinute tendintele cele mai noi. De aceea, ma indrept cu sfaturi catre voi, sfaturi care sa va ajute sa nu uitati cum sa fiti feminine indiferent de cat de tinere sunteti sau de cat de multe primaveri duceti in spate.

20 -29 DE ANI

Tinute casual

Esti tanara si nu ai nimic de ascuns. De aceea, mai ales cand ocazia iti permite, poti sa te imbraci asa cum vrei, fara teama ca exagerezi. In oras, cu prietenii, la cumparaturi, la o plimbare, incearca sa te imbraci comod, intr-un mod care sa-ti reflecte personalitatea, dar adauga un amanunt care sa exprime feminitate: tocuri inalte, o fusta scurta, o geanta rosie, un top care evidentieaza talia, o esarfa delicata, o bluza din matase.

Christina Aguilera, 29

Lindsay Lohan, 24






Tinute office

La birou feminitatea trebuie sa se intrepatrunda cu seriozitatea si profesionalismul. Renunta la fuste scurte si topuri prea decoltate, alege fuste creion, camasi cu volane, alege imprimeuri florale sau grafice. Pentru ca esti la o varsta cand poti sa exagerezi, nu trebuie sa te feresti de culori aprinse, de tocuri foarte inalte, de bijuterii statement si in acelasi timp poti sa optezi si pentru nuante mai inchise fara sa crezi ca te vor imbatrani.

Keira Knightley, 25

Kim Kardashian, 29



Tinute de seara

Indiferent de ocazie - un cocktail, o petrecere in club, o nunta - nu uita sa fii cat mai feminina, mai ales ca astfel de ocazii iti permit acest lucru. Pentru club alege tinute sexy de budoar, un cocktail iti permite tinute mai comode, alege rochii in nuante nude. La o nunta poti sa alegi rochii pe un umar, cu fuste bufante, cu paiete, in nuante metalizate ... cerul e limita - evita insa rochiile albe, daca nu esti mireasa.

Paris Hilton, 28



Anne Hathaway, 27

30 - 39 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la varsta cand feminitatea ta nu este numai fizica, maturizarea aduce cu ea si siguranta si incredere. Fii sigura pe tine si evidentieaza feminitatea cu piese vestimentare evidente: un bolero de blana, o rochie cu imprimeu floral, un cardigan in nuante pastelate, pantofi neon, o palarie, o esarfa, o bijuterie delicata. Toate acestea se pot incadrea perfect chiar si unei tinute comode, dedicata cumparaturilor.

Kate Moss, 36


Penelope Cruz, 36

Tinute office

La birou deja ai un post respectat, deja esti un exemplu de profesionalism, iar eleganta delicata trebuie sa fie calitatea de baza a tinutelor tale. Alege nuante neutre de gri, alb si negru, cu acestea sigur nu vei da gres, mai ales daca adaugi detalii feminine: curele, tocuri inalte, funde, volane, bijuterii. Dac preferi comoditatea unui deux-piece cu pantaloni, opteaza pentru culori pastelate, renunta la cele neutre, pentru a evita un aspect prea masculin.

Charlize Theron, 35

Victoria Beckham, 36


Tinute de seara

Seara imbratiseaza culorile, fara sa exagerezi. Evita rochiile uni in nuante inchise, nu se potrivesc varstei tale. Apeleaza la nuante calde, vii, luminoase pentru un cocktail, la rochii in nuante metalizate, cu strasuri, paiete, franjuri pentru o ocazie mai speciala.

Charlize Theron, 35

Eva Longoria, 35



40 - 49 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la varsta la care ai atins un echilibru interior demn de invidiat, cand femeia din tine este foarte puternica si si-a gasit stilul. Cea mai mare greseala acum este sa iti ascunzi personalitatea incercand sa pari mai tanra decat esti. Nu-ti ascunde varsta, alege tinute de zi comode si elegante, integreaza usor nuantele tale preferate, combina o pereche de blugi tineresti cu o bluza comoda, cu un sacou de catifea, cu un top si un cardigan uni. Poarta tocuri, mai mici sau mai inalte, dar poarta-le.



Jennifer Lopez, 41

Sarah Jessica Parker, 45

Tinute office

Nu te feri de culori, insa ai grija sa nu exagerezi cu ele. Prea multe culori vor da senzatia ca incerci sa-ti ascunzi varsta. Alege tinute simple si elegante, dar originale si potrivite personalitatii tale. Nu te feri de rochiile din materiale pretioase, de fustele midi in nuante deschise, de tocuri inalte, de pete de culoare.

Demi Moore, 48

Julia Roberts, 43


Tinute de seara

Ocaziile speciale iti permit sa alegi tinute speciale. Alege croieli simple pentru rochiile in nuante aprinse, alege materiale deosebite (satin, dantela, organza, brocart) pentru rochii in nuante neutre. Fereste-te de rochiile negre, vei da senzatia ca ai renuntat deja, ca esti ma in varsta decat pari. In aceasta perioada inca mai poti sa porti tinute energice.



Nicole Kidman, 43

Salma Hayek, 44

PESTE 50 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la momentul cand tinutele tale trebuie sa se asorteze cu varsta ta, insa nu trebuie sa te imbatraneasca. La cumparaturi, la o plimbare, apeleaza la tinute lejere, dar feminie: o bluza din matase inflorata, o camasa, un sacou lejer dar elegant. Rochiile sunt o alta optiune sigura, cu imprimeu floral sau simple. Fereste-te de imprimeuri grafice, de nuante neon, de dungi.

Andie MacDowell, 52

Catherine Deneuve, 67


Tinute office

La birou nu este indicat sa alegi tinute severe si masculine, care mai adauga cativa ani fizicului tau. Daca totusi preferi sa porti costume, alege nuante deschise calde: alb, crem, bej, galben pai si asorteaza-le cu bluze si camasi din materiale delicate. Foloseste-te de combinatii de acest gen pentru o tinuta cuminte dar originala. Foloseste-te de mici detalii feminine: curele, perle, pantofi delicati, imprimeuri florale.

Kim Cattrall, 54

=


Siqourney Weaver, 61

Tinute de seara

Micuta rochie neagra este cea mai sigura optiune in cazul tau. Este o piesa vestimentara neutra, care la varsta ta confirma eleganta si frumusetea. Poti alege modele deosebite si originale, sau o simpla rochie neagra la care sa adaugi un colier statement.

Kim Basinger, 57



Kim Cattrall, 54


Niciun comentariu: