luni, 1 februarie 2010

muzica in format MIDI

Fisierele de muzica MIDI fac furori pe Internet, in special in perioada sarbatorilor, dar multe persoane le considera inca de-a dreptul enervante deoarece nu au avut sansa sa asculte mai pe indelete asemenea piese muzicale, pur electronice. Intrucat dimensiunile unui fisier MIDI sunt foarte mici, ele pot fi descarcate si ascultate imediat in cateva secunde si de multe ori poti avea surpriza de a descoperi melodii foarte cunoscute intr-o ipostaza inedita si, de ce nu, foarte atragatoare.

Muzica jazz, clasica, rock, blues, melodii diverse din coloana sonora a filmelor iubite de public sau fragmente memorabile ale hiturilor de succes sunt toate disponibile, de obicei gratuit, pe Internet, iar un fan al muzicii electronice va fi mai sarac daca nu se va afla in posesia unei colectii cat mai vaste de astfel de fisiere audio. Ele pot fi ascultate atat online cat si pe calculatorul personal, nefiind nevoie de programe speciale pentru a le rula.

Exista totusi si playere specializare in rularea fisierelor MIDI, multe dintre ele fiind de asemenea disponibile pe Internet pentru descarcare gratuita. Cei mici se vor indragosti fara doar si poate de asemenea melodii electronice, iar stirea buna este ca exista si concursuri de compozitie pe Internet, unde poti castiga premii daca propui tu insuti o melodie in format MIDI, care sa impresioneze placut audienta.

Daca vi s-a desteptat deja interesul pentru muzica MIDI si credeti ca ati dori macar sa ascultati cateva melodii faceti o cautare simpla pe Google folosind termenii "MIDI music" si veti avea surpriza sa descoperiti o sumedenie de fisiere audio gratuite, care pot fi ascultate imediat pentru deliciul tuturor membrilor familiei.

Niciun comentariu: