miercuri, 3 februarie 2010

La multi ani tata

Hmm...deja e februarie..a doua luna a anului.
Timpul se scurge din ce in ce mai repede.. parca ma aflu intru-un mountain rouse..
Luna asta..in ziua asta..tatal meu implineste frumoasa varsta de... nu conteaza cati ani face.. il iubesc si ii doresc multa sanatate si sa aiba o viata cat mai lunga..

Te iubesc tati! Mereu voi fi "fata tatei.." nu..."FATA LU' TATA.." =)) nicioadata

luni, 1 februarie 2010

tinerii si moda

O plimbare prin oras dezvaluie oricui cat de mult s-a schimbat stilul de imbracaminte al oamenilor in ultimii cativa ani. Croielile indraznete si culorile pe masura sunt tot mai cautate si tot mai multi oameni incep sa urmeze ultimele tendinte in moda. Tinerii sunt tot mai curajosi in abordarea unor stiluri si combinatii noi si provocatoare. Fiecare isi dezvolta propriul stil, pe care il confirma in fiecare zi, indiferent daca acest lucru se intampla la munca, la cumparaturi sau in club!

Unul dintre motivele acestei schimbari este influenta puternica pe care stilul vestimentar al vedetelor din muzica si cinema o are asupra tinerilor.
Un alt motiv este oferta tot mai abundenta. Tot mai multe branduri internationale deschid magazine in tara noastra si e deja istorie perioada in care calatoriile erau cel mai bun prilej de reinnoire a garderobei. E destul sa ne petrecem o zi sau doua de shopping pentru a arata ca un model de pe coperta unei reviste din America, Franta sau Germania.

(P)Tinerii si modaSi daca tot am mentionat Germania, acum exista un mod mult mai simplu si mai comfortabil de a face shopping, fara a mai pierde o zi intreaga pe altarul modei. Ati auzit de OTTO? Acest magazin virtual cu comanda prin posta sau online este foarte cunoscut in Europa Occidentala si este prezent pe piata romanesca incepand cu 1 ianuarie. Este de-ajuns sa rasfoim catalogul lor colorat si de bun gust si putem comanda pe loc hainele care ne plac, din fotoliu, fara sa mai stam la coada. Putem gasi de la lenjerie intima la geci de piele, de la salopete la rochii de cocktail, de la balerini la topuri cu strasuri. Pentru petrecere sau sport, pentru birou sau teatru, la OTTO putem gasi hainele potrivite pentru orice ocazie. Oferta este generoasa, incluzand branduri de renume precum Esprit, adidas, Mustang sau Bruno Banani.

Catalogul nu este insa singura modalitate de a comanda de la OTTO. Pe www.otto.ro poti alege si comanda din peste 10.000 de produse, iar cautarea este usurata de cateva aplicatii speciale. Datorita acestora mi-am gasit ultima mea pereche de jeansi skinny: mi-am selectat tipul de silueta (n-o sa va spun care:)) iar aplicatia mi-a oferit optiuni de pantaloni cu cele mai potrivite croieli pentru conformatia mea. Inca de pe prima pagina am gasit o pereche de jeansi decolorati – a fost dragoste la prima vedere! In doar cateva zile ii voi avea in garderoba proprie si voi putea sa petrec de Valentine’s day imbracata in ei! Cu o alta aplicatie, motorul de cautare in functie de culoare, am putut cauta haine in culorile primaverii - albastru deschis si roz, si am comandat cateva haine trendy pentru primele zile de primavara.

Si daca de la o prima navigare pe www.otto.ro eu m-am ales deja cu cateva haine noi, cu siguranta veti gasi si voi produse care sa vi se potriveasca. Atat gustului cat si buzunarului!

cum intuiesti zodia cuiva fara sa intrebi

Este posibil de multe ori sa intuim semnul zodiacal al unei noi cunostinte doar prin simpla intelegere a trasaturilor sale predominante de personalitate si confruntarea lor cu setul de trasaturi caracteristice fiecarei zodii. Sigur ca este, mai intai de orice, necesar sa cunoastem in mare cateva detalii de natura astrologica, dar acestea nu sunt nici atat de multe si nici prea greu de retinut ca sa ne opreasca din drumul nostru.

Primul pas pe care il avem de facut in stabilirea semnului zodiacal al unei persoane mai putin cunoscute este sa urmarim cu atentie comportamentul sau si sa incercam sa sintetizam cateva caracteristici dominante ale personalitatii sale:

Capricornii, de exemplu, vor fi usor de recunoscut daca afiseaza urmatoarele trasaturi de personalitate: retinere, incapatanare chiar, sinceritate si deschidere in comunicare, o doza usoara de grosolanie sau chiar nepasare.

Varsatorii sunt foarte usor de recunoscut deoarece sunt mai degraba visatori, mereu in cautarea unor aventuri nemaipomenite, indragostiti de muzica, creativi, foarte sociabili si cautand mereu sa isi schimbe pozitia.

Pestii sunt destul de tacuti in societate, cel putin in prima faza, nu prea dau atentie la ce se intampla in jurul lor, sunt interesati de latura artistica si te pot surprinde placut, dar in moduri destul de ciudate.

Berbecul este si el usor de recunoscut prin lipsa sa de rabdare, semne de violenta afisate exterior, stralucirea in conversatie, temperamentul emotiv si dorinta de a domina pe ceilalti.

Taurul este la fel de incapatanat ca si Capricornul, poate parea nesimtit sau gros de obraz, are replici taioase cand te astepti mai putin, dar este si o persoana in care poti avea incredere si de asemenea destul de afectiv in public.

Gemenii sunt afectuosi in public, se supara usor si tin la suparare, sunt persoane care de obicei afiseaza o masca in public, foarte politicosi, chiar gratiosi, dar si indecisi si capriciosi.

Racul se mentine de obicei in zona unde se simte mai confortabil, nu se angajeaza cu oricine in discutii si nici nu prefera sa fie deranjat sau amenintat in vreun fel deoarece va reactiona destul de urat. Prefera de obicei bucataria deoarece acolo se simt mai in siguranta si pot manca ce e mai bun.

Leul este indraznet, dar si incapatanat, afiseaza determinare, pare greu de imblanzit, invioreaza repede atmosfera si discuta despre orice la nesfarsit.

Fecioara este mereu gata de vorba si discuta cu placere despre orice, ofera multe amanunte despre ceea ce ar putea interesa audienta si ii place sa fie in centrul atentiei prin tot ceea are de spus.

Balanta afiseaza o prezenta echilibrata, calmeaza de obicei spiritele atunci cand se incing, dar ii si place sa inventeze povesti de tot felul, nu este deloc sigura pe ceea ce spune, se concentreaza cu greu insa te si pot intui ca persoana foarte usor.

Scorpionul are un caracter foarte schimbator si va incerca de obicei sa isi tina sub control comportamentul, dar se va manifesta des impotriva autoritatii, va discuta cu pasiune si va incerca sa ii domine pe ceilalti.

Sagetatorul nu prea are rabdare sa stea mult timp in acelasi loc si este mereu curios sa exploreze imprejurimile. Daca este ceva interesant de aflat va va oferi maxima atentie si de asemenea se va dovedi interesat si de compania copiilor. Poate organiza usor o petrecere sau orice altceva.

Dupa ce se descopera unele trasaturi de caracter de tipul celor listate mai sus puteti incerca sa incadrati noile duneavoastra cunostinte la una dintre zodiile cunoscute, iar pentru a va confirma adevarul va fi nevoie sa ii si intrebati in mod direct carei zodii ii apartin cu adevarat. Daca v-ati facut temele cu atentie atunci puteti avea bucuria de a vi se confirma justetea ipotezelor dumneavoastra si sa aveti astfel mai multa siguranta pe viitor.

Sigur ca nu este atat de usor cum pare la prima vedere si exista mult mai multe de spus in privinta fiecarei zodii, dar cu timpul si acumularea de experienta in domeniul astrologiei veti vedea ca totul este posibil, inclusiv sa descoperiti si alte aspecte astrologice ale unei persoane, nu doar semnul sau zodiacal.

culorile lui 2010

Am o prietenă care spune că, atunci când se îmbracă în ceva roşu, simte cum îi creşte încrederea în sine, este mai plină de optimism. Aşa o fi, nu contrazic, pentru că nu am făcut experimentul niciodată, căci nu am nimic roşu în garderobă, nefiind tocmai culoarea mea preferată.

În 2010, însă, va trebui să adaug această notă coloristică la vestimentaţia mea, căci roşu este culoarea forte pentru moda acestui an. Sunt valabile toate nuanţele de la portocaliu, la roşu aprins şi până la violet, materialele puse în prim plan fiind dantela şi satinul. Stând şi analizând, ne dăm seama că anul acesta este anul feminităţii, al pasiunii şi al senzualităţii şi, de ce nu, al eleganţei mai presus de toate.

Dacă nu eşti însă suficient de pasionată de tendinţe încât să porţi roşu, fie că îţi place fie că nu, te anunţ că, alegând bej, kaki, gri sau galben, respecţi trendul fără probleme. Vestea proastă vine pentru iubitoarele de negru, care este înlocuit în 2010 de bleumarin.

Culorile amintite mai sus nu vizează doar articolele vestimentare ci şi accesoriile, mai exact genţile care rămân supradimensionate dar mai vesele, mai stridente.

top cele mai rapide metode de frumusete

iciuna dintre noi nu isi doreste cu adevarat sa petreaca cate o ora in fiecare dimineata pentru rutina de frumusete. Mai bine zis, nu prea avem la dispozitie o ora in fiecare dimineata pe care sa o dedicam numai ingrijirii noastre. Uneori trebuie sa ne grabim, suntem in intarziere si trebuie sa trecem peste anumite etape. Iata cateva trucuri care sa te ajute sa reduci timpul petrecut in baie si in fata oglinzii in fiecare dimineata:

GRABESTE USCAREA PARULUI

Pentru a scurta timpul de uscare a parului, urmeaza pasii de mai jos, imediat dupa ce iesi de la dus:

1. Stoarce apa in exces din par.
2. Aplica produsele de coafare pe care le folosesti in mod normal.
3. Modeleaza cararea si piaptana-te.
4. Lasa parul sa se usuce, in timp ce tu te machiezi, iti bei cafeaua, imbraci copiii.
5. Usuca parul cu uscatorul, va dura de doua ori mai putin.

FOLOSESTE UNELTELE POTRIVITE

Daca doresti viteza, atunci trebuie sa investesti in unelte profesionale: un uscator de par puternic cu difuzor care va reduce timpul de uscare, o placa de intins parul si un ondulator care vor reduce timpul de coafare. De asemenea, pe piata au aparut bigudiuri electrice care iti pot usura coafarea parului. Alege bigudiuri mari si aplica-le in par dupa ce te-ai spalat, maxim 6. Vei putea modela o coafura feminina, moderna si naturala numai cu un pieptene cu dintii rari.

ONDULEURI PENTRU OCAZII SPECIALE

Cand trebuie sa ajungi la o petrecere si esti anuntata cu cateva ore inainte, umezeste parul si prinde-l la spate, rasucindu-l usor intr-un coc si fixandu-l cu o clama sau un creion (mai ales daca esti la birou).

Lasa-l asa cateva ore, si vei obtine o coafura cu onduleuri naturale, perfecta pentru o petrecere. Secretul sta indemanarea ta de a prinde cocul cat mai strans.

HIDRATEAZA

Cand esti la dus, foloseste balsam de par atat pentru par dar si unul pentru piele. Balsamul iti va hidrata pielea foarte intens, fara sa fie nevoie sa mai folosesti apoi lotiune de corp. Astfel vei reusi sa reduce timpul acordat ingrijirii pielii.

ASCUNDE COSURILE

Daca te-ai trezit cu un cos obraznic, il poti micsora foarte repede cu ajutorul unui cub de gheata. Pune cubul intr-un prosop si tine-l peste timp de 3 minute. Astfel vei reduce inflamatia si roseata. Aplica apoi putin ulei de levantica, care va dezhidrata zona problema si va distruge bacteriile.

UNGHII PERFECTE

Pentru unghii ingrijite in 60 de secunde, indeparteaza orice urma de lac de unghii, ia o lamaie, tai-o in jumatate si freaca unghiile in miezul lamaii. Unghiile se vor curata foarte bine si se vor albi. Daca aplici si un strat de lac de unghii vor arata excelent.

ANTI-FRIZZ

Daca parul tau nu te asculta si te-ai trezit cu o armata de fire rebele, uda-ti mainile cu apa si o picatura de crema de maini, apoi maseaza usor parul si prinde-l intr-un coc rasucita la spate. Asteapta 10 minute si desfa parul. Et voilà - fara fire rebele!

MACHIAJ EFICIENT

Foloseste produse multi-use. De exemplu, foloseste un fond de ten hidratant cu factor de protectie solara, care sa inlocuiasca o crema de fata atunci cand te grabesti. Sau investeste intr-un ruj care poate fi folosit ca blush sau ca fard de ochi. Vei reduce timpul pe care il pierzi cand nu te poti hotari asupra produselor ci culorilor.

Daca ai timp sa aplici numai un singur produs de make-up, apeleaza la blush, acesta lumineaza si intinereste tenul, si daca adaugi si un strat rapid de mascara vei ascunde si mai bine graba.

Daca vrei sa-ti reimprospatezi machiajul pe parcursul zilei, investeste intr-o trusa mica, cu cele mai eficiente produse: blush, un gloss, 3 nuante de fard de ochi (calda, rece, neutra). Gloss-ul este si mai eficient cand trebuie sa-l aplici cand esti in miscare, deoarece nu trebuie sa fii atenta sa nu depasesti linia buzelor.

imbraca-te frminin la orice varsta

Imi place sa admir noile tendinte avangardiste din moda: sacourile masculine, pantalonii cu buzunare, blugii largi, rupti si decolorati, Uggs-urile, sacourile militaresti ... Insa apreciez, savurez si ma inspira mult mai mult tendintele feminine, care celebreaza frumusetea, senzualitatea si farmecul delicat al femeii, al formelor ei. Si mi-am promis ca nu ma voi departa niciodata de aceasta calitate a femeii, chiar si atunci cand integrez in tinute tendintele cele mai noi. De aceea, ma indrept cu sfaturi catre voi, sfaturi care sa va ajute sa nu uitati cum sa fiti feminine indiferent de cat de tinere sunteti sau de cat de multe primaveri duceti in spate.

20 -29 DE ANI

Tinute casual

Esti tanara si nu ai nimic de ascuns. De aceea, mai ales cand ocazia iti permite, poti sa te imbraci asa cum vrei, fara teama ca exagerezi. In oras, cu prietenii, la cumparaturi, la o plimbare, incearca sa te imbraci comod, intr-un mod care sa-ti reflecte personalitatea, dar adauga un amanunt care sa exprime feminitate: tocuri inalte, o fusta scurta, o geanta rosie, un top care evidentieaza talia, o esarfa delicata, o bluza din matase.

Christina Aguilera, 29

Lindsay Lohan, 24






Tinute office

La birou feminitatea trebuie sa se intrepatrunda cu seriozitatea si profesionalismul. Renunta la fuste scurte si topuri prea decoltate, alege fuste creion, camasi cu volane, alege imprimeuri florale sau grafice. Pentru ca esti la o varsta cand poti sa exagerezi, nu trebuie sa te feresti de culori aprinse, de tocuri foarte inalte, de bijuterii statement si in acelasi timp poti sa optezi si pentru nuante mai inchise fara sa crezi ca te vor imbatrani.

Keira Knightley, 25

Kim Kardashian, 29



Tinute de seara

Indiferent de ocazie - un cocktail, o petrecere in club, o nunta - nu uita sa fii cat mai feminina, mai ales ca astfel de ocazii iti permit acest lucru. Pentru club alege tinute sexy de budoar, un cocktail iti permite tinute mai comode, alege rochii in nuante nude. La o nunta poti sa alegi rochii pe un umar, cu fuste bufante, cu paiete, in nuante metalizate ... cerul e limita - evita insa rochiile albe, daca nu esti mireasa.

Paris Hilton, 28



Anne Hathaway, 27

30 - 39 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la varsta cand feminitatea ta nu este numai fizica, maturizarea aduce cu ea si siguranta si incredere. Fii sigura pe tine si evidentieaza feminitatea cu piese vestimentare evidente: un bolero de blana, o rochie cu imprimeu floral, un cardigan in nuante pastelate, pantofi neon, o palarie, o esarfa, o bijuterie delicata. Toate acestea se pot incadrea perfect chiar si unei tinute comode, dedicata cumparaturilor.

Kate Moss, 36


Penelope Cruz, 36

Tinute office

La birou deja ai un post respectat, deja esti un exemplu de profesionalism, iar eleganta delicata trebuie sa fie calitatea de baza a tinutelor tale. Alege nuante neutre de gri, alb si negru, cu acestea sigur nu vei da gres, mai ales daca adaugi detalii feminine: curele, tocuri inalte, funde, volane, bijuterii. Dac preferi comoditatea unui deux-piece cu pantaloni, opteaza pentru culori pastelate, renunta la cele neutre, pentru a evita un aspect prea masculin.

Charlize Theron, 35

Victoria Beckham, 36


Tinute de seara

Seara imbratiseaza culorile, fara sa exagerezi. Evita rochiile uni in nuante inchise, nu se potrivesc varstei tale. Apeleaza la nuante calde, vii, luminoase pentru un cocktail, la rochii in nuante metalizate, cu strasuri, paiete, franjuri pentru o ocazie mai speciala.

Charlize Theron, 35

Eva Longoria, 35



40 - 49 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la varsta la care ai atins un echilibru interior demn de invidiat, cand femeia din tine este foarte puternica si si-a gasit stilul. Cea mai mare greseala acum este sa iti ascunzi personalitatea incercand sa pari mai tanra decat esti. Nu-ti ascunde varsta, alege tinute de zi comode si elegante, integreaza usor nuantele tale preferate, combina o pereche de blugi tineresti cu o bluza comoda, cu un sacou de catifea, cu un top si un cardigan uni. Poarta tocuri, mai mici sau mai inalte, dar poarta-le.



Jennifer Lopez, 41

Sarah Jessica Parker, 45

Tinute office

Nu te feri de culori, insa ai grija sa nu exagerezi cu ele. Prea multe culori vor da senzatia ca incerci sa-ti ascunzi varsta. Alege tinute simple si elegante, dar originale si potrivite personalitatii tale. Nu te feri de rochiile din materiale pretioase, de fustele midi in nuante deschise, de tocuri inalte, de pete de culoare.

Demi Moore, 48

Julia Roberts, 43


Tinute de seara

Ocaziile speciale iti permit sa alegi tinute speciale. Alege croieli simple pentru rochiile in nuante aprinse, alege materiale deosebite (satin, dantela, organza, brocart) pentru rochii in nuante neutre. Fereste-te de rochiile negre, vei da senzatia ca ai renuntat deja, ca esti ma in varsta decat pari. In aceasta perioada inca mai poti sa porti tinute energice.



Nicole Kidman, 43

Salma Hayek, 44

PESTE 50 DE ANI

Tinute casual

Ai ajuns la momentul cand tinutele tale trebuie sa se asorteze cu varsta ta, insa nu trebuie sa te imbatraneasca. La cumparaturi, la o plimbare, apeleaza la tinute lejere, dar feminie: o bluza din matase inflorata, o camasa, un sacou lejer dar elegant. Rochiile sunt o alta optiune sigura, cu imprimeu floral sau simple. Fereste-te de imprimeuri grafice, de nuante neon, de dungi.

Andie MacDowell, 52

Catherine Deneuve, 67


Tinute office

La birou nu este indicat sa alegi tinute severe si masculine, care mai adauga cativa ani fizicului tau. Daca totusi preferi sa porti costume, alege nuante deschise calde: alb, crem, bej, galben pai si asorteaza-le cu bluze si camasi din materiale delicate. Foloseste-te de combinatii de acest gen pentru o tinuta cuminte dar originala. Foloseste-te de mici detalii feminine: curele, perle, pantofi delicati, imprimeuri florale.

Kim Cattrall, 54

=


Siqourney Weaver, 61

Tinute de seara

Micuta rochie neagra este cea mai sigura optiune in cazul tau. Este o piesa vestimentara neutra, care la varsta ta confirma eleganta si frumusetea. Poti alege modele deosebite si originale, sau o simpla rochie neagra la care sa adaugi un colier statement.

Kim Basinger, 57



Kim Cattrall, 54


tunsori si coafuri in trend pe 2010

In anul care abia a inceput accentul se pune pe indrazneala si curajul de a fi diferita. Paseste plina de incredere intr-o noua era, cea a optimismului exprimat prin forma parului si a noului influentat de textura si nuantele alese.

Treci peste momentele monotone in care parul tau nu exprima nimic iar tu te simti precum Cenusareasa care are nevoie de o bagheta fermecata pentru a straluci. Povestea o scrii tu iar noi te ajutam sa iei cele mai bune decizii si sa alegi dintre tunsorile propuse pentru acest sezon una care ti se potriveste si te caracterizeaza.

Imagine: Hairstylist: Terri Kay, fotograf: Andrew O’Toole


Parul lung a fost, este si va ramane in voga si in acest sezon. Abordarea este insa putin diferita. Catwalk-urile ne prezinta forme naturale in culori calde si placute. Lungimea parului ofera posibilitatea jocului cu formele, pentru ca este potrivit pentru majoritatea ocaziile oferind un stil glamour si sofisticat sau dimpotriva inocent si simplu. Lungimea si forma tunsorii trebuie sa alinieze trasaturile fetei iar astfel poti sa optezi pentru un par drept, simplu si matasos cu accente de culoare si taieturi usor asimetrice. Un plus de noutate vine din partea stilistilor care iti propun reinvierea stilului hippie aranjat intr-un mod natural, putin ravasit chiar cu bucle si onduleuri lejere, carare pe mijloc si volum.

Culorile cu care iti poti insenina zilele innorate pornesc de la saten si auriu pana la cele mai indraznete si scanteietoare nuante de rosu.

Tunsori si coafuri in trend pentru anul 2010

Imagine 1 si 3: Hairstylist: Terri Kay, fotograf: Andrew O’Toole
Imagine 2: Hairstylisti: Philip Bell, Ishoka, Aberdeen; fotograf: Darren Feist

Parul mediu prezinta avantajul unei manevrari usoare insa dezavantajul unei aspect destul de fad. Astfel, in 2010 extremele au intaietate in atentia tuturor. Schimbarea de stil poate consta intr-un breton inegal, accente aprinse si indraznete sau suvite de culori cu o nuanta mai deschisa decat cea a parului tau. Sfatul specialistilor este de a incerca un ponytail reinventat, in care se pastreaza ideea de baza, si anume parul prins in coada, insa se pune accent pe detalii mai dramatice in sublinierea nonconformismului.

Tunsori si coafuri in trend pentru anul 2010

Imagine 1: Hairstylisti: Charles si Karen Doods, Foto: Rick Dodds
Imagine 2: Hairstylist: Costa Phouli; Foto: Alessandro Cecchini (Alex Cecchini)
Imagine 3: Hairstylist: Marian Cotoi, Foto: Oana Manea


Cat despre revelatia sezonului, si anume parul scurt, se anunta vesti imbucuratoare si zile colorate. Multitudinea ideilor in aceasta privinta este materializata prin extravagant si avangardist. Nimic nu este prea mult in privinta culorii si formei parului scurt. Incepand de la bob clasic pana la pixie crop sau celebrul look al Rihannei ras intr-o parte, iti poti permite orice. Parul scurt se pare ca este o optiune din ce in ce mai cautata de catre femei. Acesta scoate la suprafata o atitudine invingatoare si un spirit mereu vesel si tanar al femeilor care il prefera mai ales in nuante vii. Varfurile taiate asimetric si orientate in interior sau exterior ofera fluiditate aspectului si defineste formele fetei.

Tunsori si coafuri in trend pentru anul 2010

Imagini 1 si 3: Hairstylist: Costa Phouli; Foto: Alessandro Cecchini (Alex Cecchini)
Imagine 2: Hairstylisti: Philip Bell, Ishoka, Aberdeen; fotograf: Darren Feist


In 2010 tunsorile sunt cat mai apropiate de stilul trendy si casual iar variatiile pe aceasta tema sunt binevenite si incurajate. Iesi din anonimat si exprima-ti personalitatea in culori, forme, nunate sau texturi. Parul tau este cartea de vizita care te recomanda exact asa cum esti. Alege-ti tunsoarea si defineste-ti stilul. Restul e istorie!

muzica in format MIDI

Fisierele de muzica MIDI fac furori pe Internet, in special in perioada sarbatorilor, dar multe persoane le considera inca de-a dreptul enervante deoarece nu au avut sansa sa asculte mai pe indelete asemenea piese muzicale, pur electronice. Intrucat dimensiunile unui fisier MIDI sunt foarte mici, ele pot fi descarcate si ascultate imediat in cateva secunde si de multe ori poti avea surpriza de a descoperi melodii foarte cunoscute intr-o ipostaza inedita si, de ce nu, foarte atragatoare.

Muzica jazz, clasica, rock, blues, melodii diverse din coloana sonora a filmelor iubite de public sau fragmente memorabile ale hiturilor de succes sunt toate disponibile, de obicei gratuit, pe Internet, iar un fan al muzicii electronice va fi mai sarac daca nu se va afla in posesia unei colectii cat mai vaste de astfel de fisiere audio. Ele pot fi ascultate atat online cat si pe calculatorul personal, nefiind nevoie de programe speciale pentru a le rula.

Exista totusi si playere specializare in rularea fisierelor MIDI, multe dintre ele fiind de asemenea disponibile pe Internet pentru descarcare gratuita. Cei mici se vor indragosti fara doar si poate de asemenea melodii electronice, iar stirea buna este ca exista si concursuri de compozitie pe Internet, unde poti castiga premii daca propui tu insuti o melodie in format MIDI, care sa impresioneze placut audienta.

Daca vi s-a desteptat deja interesul pentru muzica MIDI si credeti ca ati dori macar sa ascultati cateva melodii faceti o cautare simpla pe Google folosind termenii "MIDI music" si veti avea surpriza sa descoperiti o sumedenie de fisiere audio gratuite, care pot fi ascultate imediat pentru deliciul tuturor membrilor familiei.

Umbrela=Moda

Fie că ne îndreptăm spre şcoală, serviciu sau magazine, o zi ploioasă ne va face întotdeauna să ne simţim mai puţin predispuse la a petrece mult timp în faţa oglinzii. Dar ne gândim oare vreodată că de fapt accesoriul cel mai important în astfel de cazuri este umbrela?

Creată în urmă cu mai bine de patru mii de ani, umbrela a fost percepută mai mult ca un instrument de protecţie împotriva soarelui sau a ploii, însă în timp, ea a devenit un adevărat accesoriu pe care pasionatele de modă, şi nu numai, au grijă întotdeauna să îl asorteze cu ceea ce poartă şi mai ales cu ceea ce “se poartă”. Tocmai de aceea, umbrela e nelipsită din garderoba unei femei, de multe ori chiar in multiple exemplare.

Dacă pe timp de iarnă ne place poate să ne jucam cu fulgii şi mai uităm din când în când umbrela în dulap, primăvara sau toamna e aproape imposibil să facem asta. E vremea aşadar să ne gândim cam ce fel de umbrele vom purta în 2010.

În primul rând, ele vor fi neapărat colorate, asa cum bineinteles fashion-icon Rihanna stie deja. Umbrelele transparente au cam ieşit din uz, fiind înlocuite de cele cu imprimeuri florale vii. Specific anului acesta va fi bordura umbrelei, în stil vintage, care va simula broderia, amintind de domniţele cochete ale vremurilor medievale. Pentru ţinutele sport, vor fi la mare căutare tot umbrelele multicolore, de obicei cu dungi de diverse forme.

Nu trebuie sa uitam desigur nici faptul că umbrela se va asorta mai mereu cu ceea ce purtăm, şi nu cum celelalte accesorii. De pilda, pentru o umbrelă roşie va fi mereu potrivită pentru un mantou tot roşu sau un costum pe măsură.

O greşeală pe care cel mai adesea o întâlnim e aceea ca lungimea umbrelei este complet ignorată. Astfel, umbrelele lungi, în stil baston, masculine, vor fi potrivite pentru o ţinută elegantă, însă cele scurte, de obicei uşor de manevrat şi de păstrat în poşetă, vor fi potrivite pentru o ţinută obişnuită, de zi.

Una peste alta, ne dorim cu toţii să avem nevoie cât mai puţin de umbrele. Primăvara ne aduce speranţa soarelui şi inevitabila dorinţă de a ne elibera de cât mai multe din componentele ţinutelor de iarnă. Umbrela însă, nu numai ca ne poate păstra coafura intactă, ci, aleasă corect, ne va ajuta să ne definim stilul.


Idei pentru el de Valentine's day

Berbec: Adora animalele si intotdeauna ii place cand o alinti si o rasfeti ca pe o pisica frumoasa foc, de aceea ii poti lua un portofel personalizat cu ce animalut ii place ei, de exemplu un portmoneu-pisoi

Taur: Ii plac persoanele care au stil si personalitate, considera ca moda o faci tu prin propriul caracter, de aceea de ce sa nu ii vii in ajutor oferindu-i un set pentru personalizare si lasandu-i imaginatia sa creeze ce doreste.

Gemeni: Este o fire plina de viata si adora sa zambeasca si sa glumeasca cu cei dragi asa ca ofera-i ceva hazliu si pufos care sa ii aduca aminte mereu de tine, o pereche de sosoni de casa - model iepuras

Rac: Pentu tine ea este ingerul ce vegheaza asupra inimii tale, arata-i un inger luminos

Leu: Daca nu ai nici o idee de cadou si nimic nu iti place si ti-ar fi mult mai simplu sa ii oferi bani, macar fa acest lucru cu umor oferindu-i: Pusculita "porcusor", cu banii in interior si un zambet larg pe gurita ta.

Fecioara: Daca vrei cu adevarat sa ii dai ceva util pe langa un buchet imens de flori si o invitatie la restaurant poti sa ii oferi un suport pentru genti; il va putea utiliza oriunde fara sa mai fie nevoie sa stea cu ochii pe geanta.

Balanta: Pregateste ceva special doar pentru voi doi, daruieste-i un album de fotografii, dar care deja sa aiba fotografiile macar pana la jumatate alese si puse de tine.

Scorpion: Iubeste tot ce este vechi, consindera ca atat timp cat tu cunosti istoria poti sa ai grija ca pe viitor sa iti fie mai bine, are o pasiune pentru mit-uri si legende, ii poti oferi o bratara cu 6 brelocuri cu motive egiptene.

Sagetator: E simplu ofera-i inima ta, un pandantiv "inimioara" si lantisor, dar nu numai prin vorbe frumoase ci si prin fapte.

Capricorn: Un suport pentru bijuteriile pe care i le cumperi sau i le vei cumpara nu strica niciodata, daruieste-i un suport pentru bijuterii "bust".

Varsator: Ea este cea mai de pret comoara a ta, daruieste-i lucrul cel mai stralucitor pentru ca ea este bijuteria cea mai de pret din inima ta: inelul din zirconiu.

Pesti: Ceva pe care ea sa il poata purta mereu si care, atunci cand il va deschide, ii va readuce aminte de tine: pandantiv inimioara trifoi.