sâmbătă, 9 ianuarie 2010

9 greseli de frumusete care imbatranesc

De multe ori, pe baza superstitiilor si a informatiilor mostenite, facem greseli de intretinere a frumusetii, greseli care inverseaza efectul scontat al acestora. Fie ca nu dormi indeajuns sau pur si simplu nu cunosti toate informatiile necesare pentru un machiaj corect, astfel de greseli pot sa adauge ani buni aspectului fizic. Este momentul sa afli care sunt aceste greseli si cum le poti evita:

FOND DE TEN NEPOTRIVIT

Folosirea unui strat de fond de ten prea gros este biletul tau catre o greseala care imbatraneste. Foloseste un fond de ten aerat in timpul zilei, apasand usor cu un burete moale in zonele care necesita o acoperire mai puternica. Fondul de ten are tendinta sa se ingramadeasca in ridurile si liniile fine, accentuandu-le si mai mult.

Pielea nu trebuie acoperita, dimpotriva, daca este sanatoasa si hidratata trebuie sa fie vizibila si nu acoperita de un strat gros de fond de ten. Acesta acopera defectele, dar in acelasi timp poate acoperi si o piele frumoasa.

De asemenea, fondul de ten care este mai deschis decat nuanta naturala a tenului tau va exagera ridurile. Pe masura ce inaintezi in varsta este bine sa apelezi la un fond de ten mai inchis la culoare decat tenul tau, cu particule stralucitoare, care, reflectand lumina, vor face ca tenul tau sa para mai luminos.

PREA MULT CONCEALER

Pe masura ce inaintezi in varsta, pielea de sub ochi se subtiaza. Astfel ca folosind prea mult concealer in aceasta zona vei accentua si mai mult ceea ce vrei sa ascunzi, iar concealerul va parea un strat de ciment. Aplica produsul numai pe zonele mai inchise si intotdeauna cu o perie micuta, astfel incat sa distribui produsul uniform.

PUDRA IN ZONE NEPOTRIVITE

Pudra este foarte potrivita pentru a reduce luciul inestetic al pielii din zona nasului sau a barbiei, dar in alte zone ale fetei poate exagera ridurile si poate oferi pielii un aspect mult prea uscat. Daca ai peste 40 de ani foloseste cat mai rar pudra, alege un produs cu o formula translucida, si evita zona ochilor. Pana la 40 de ani, foloseste pudra numai in zonele unde tenul este gras si lucios.

PREA MULT BLUSH PE POMETI

Atrage atentia asupra pielii care si-a pierdut din elasticitate. Aplica blush numai pe zonele cele mai inalte ale pometilor, nu prea aproape de nas. Foloseste apoi o perie foarte mare cu ajutorul careia sa intinzi usor blush-ul si pe restul zonei pometilor. Evita nuantele prea stridente, nuantele de vin si scortisoara iti vor alungi fata numai daca esti slaba. Nuantele neutre usor trandafirii complimenteaza toate tipurile de ten si ofera o stralucire sanatoasa pielii.

RUJUL NEPOTRIVIT

Linia naturala a buzelor dispare pe masura ce inaintezi in varsta, iar rujul incepe sa depaseasca buzele si sa ofere un aspect inestetic acestora. Acelasi lucru se poate intampla si daca ai 20 de ani si nu esti atenta la cantitatea de ruj pe care o folosesti.

Culorile puternice, nuantele foarte inchise, sau metalizate nu sunt recomandate daca ai buzele subtiri - foloseste un gloss in nuante neutre care le ofera volum.

MASCARA PE GENELE INFERIOARE

De ce sa nu folosesti mascara pe genele inferioare? Pentru ca evidentieaza laba gastii si cearcanele. Foloseste mascara numai pe genele superioare, un mascara negru care evidentieaza albul ochilor si le ofera un aspect sanatos. Evita totusi formule prea groase care nu te ajuta la separarea genelor, mai ales ca o data cu varsta genele devin mai uscate iar mascara tinde sa se usuce si sa se sparga in mici bucatele. Foloseste ondulatorul de gene, este cea mai sigura metoda prin care sa faci ochii sa para mai mari si mai tineri.

EYELINER PE PLEOAPA INFERIOARA

Mai ales daca il folosesti pe interiorul pleoapei, eyeliner in zona inferioara a ochilor ii va face sa para si mai mici si va atrage atentia asupra cearcenelor. Foloseste eyeleiner pe pleoapa superioara si ingroasa linia eyelinerului spre colturile exterioare ale ochilor, pentru a ridica colturile acestora. De asemenea, pentru a nu evidential laba gastii, nu folosi fard de ochi stralucitor la coltul exterior al ochilor, foloseste numai pe colturile interioare, pe pleoapa si putin pe arcada.

SPRANCENE PREA SUBTIRI

Iata una dintre cele mai usoare greseli, dar si cea mai dificila de reparat. Sprancenele sunt rama ochilor, chiar a intregii fete. Daca inca nu te-ai pensat, du-te la un expert. Daca ai facut deja o greseala din acest punct de vedere, cumpara o sticluta de ulei de ricin si foloseste-o zilnic pe sprancene pentru ca ele sa creasca din nou si dupa 4-5 luni apeleaza la un expert care sa redefineasca asa cum trebuie linia sprancenelor tale. Foloseste o perie de sprancene si putin fixativ pentru a fixa firele de par, daca sunt prea rebele.

PAR ARS DE VOPSEA

Nimic nu imbatraneste mai mult decat un par neingrijit, care si-a pierdut stralucirea, are fire despicate si este ars de la atata vopsit. Daca vrei sa iti deschizi nuanta parului, mai ales daca esti bruneta natural, apeleaza numai si numai la experti. Ei stiu cel mai bine ce nuanta de blond se potriveste tenului tau si cum sa protejeze cel mai bine parul. Daca ai facut deja o astfel de greseala si nu vrei sa tunzi parul, vopseste-l intr-o nuanta cat mai apropiata de cea naturala si evita sa-l mai vopsesti cel putin 7-8 luni, folosind in acelasi timp un tratament de revitalizare.

UNGHII NEINGRIJITE

Daca prima impresie pe care o facem se datoreaza aspectului fetei, urmatoarea poate fi legata de aspectul unghiilor tale.

Privirile unui om se indreapta spre mainile tale, de aceea este bine sa acorzi o atentie speciala si mainilor. Nu este neaparat necesar sa ai manichiura impecabila mereu, dar trebuie sa eviti ca unghiile tale sa fie crapate, roase sau rupte. Foloseste un lac de unghii cu vitamine si crema de maini. Mainile uscate evidentieaza si mai mult ridurile datorate varstei din piele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte la obiect descris..imi place!!!

Techgirl spunea...

Nu stiam chestia asta cu fondul de ten mai inchis. Thanks.