sâmbătă, 9 ianuarie 2010

incaltaminte eleganta in sezonul rece 2010

Avand in vedere ca suntem in plin sezon de iarna, botinele reprezinta una dintre cele mai bune alegeri in ceea ce priveste incaltamintea daca vrei sa adopti o tinuta smar casual sau eleganta. Cu toc sau talpa ortopedica, din piele intoarsa, lac sau piele simpla, acestea se regasesc in magazine intr-o serie de modele si culori, asa ca va fi aproape imposibil sa nu gasesti un model care sa fie si pe gustul tau.

Pe langa faptul ca sunt comode si usor de combinat cu alte piese vestimentare, asortate corect, botinele pot conferi un look super-chic. Sa vedem asadar cu ce putem combina botinele, astfel incat sa obtinem atat lookuri casual, cat si elegante sau cu un aer usor sport.

In categoria asa NU intra combinatii precum botine si pantaloni mulati pana la genunchi, in special daca sunt purtati de persoanele mai plinute. Combinatia va taia din lungimea picioarelor, punand in evidenta zona feselor si a taliei. De asemenea spun NU combinatiei de rochie de seara lunga si botine. Aceasta te poate face sa arati precum "motanul incaltat" si poate distruge chiar si aspectul celei mai frumoase rochii de seara (aici intra doar cele din categoria lungi, pana la glezne).

Daca vorbim de rochite scurte sau pana la genunchi, acestea chiar sunt indicate a fi purtate cu botine, mai ales cu unele finute de piele intoarsa, in functie si de materialul si croiala rochiei.

Fusta/rochie scurta - botine

Pentru o persoana cu picioare lungi combinatia nu va da gres niciodata. O alegere inteleapta si extrem de sexy pentru o petrecere sau iesire in club, dar niciodata pentru o tinuta de zi. Totusi, poti face rabat doar daca rochia sau fusta in cauza e extrem de simpla si o porti intr-o combinatie casual cu o pereche de ciorapi mati si o camasa simpla.

Botine Christian Louboutin Botine Coca Zaboloteanu

Fusta/rochie midi - botine

Acestea pot si asortate intr-o combinatie office dar si casual, de seara sau zi. Daca vorbim de o tinuta simpla, de zi, aceasta s-ar putea forma dintr-o fusta plisata sau in clos, o camasa sau un tricou funny, un taior si o pereche de botine cu siret (la mare cautare in aceasta iarna). Seara, putem miza pe o rochie drapata, o little black dress sau un sarafan mulat, un plic negru si o blanita scurta.

Botine Chloe Botine Papucei.ro, 263 lei


Pantaloni stretch - botine

Daca vrem sa pastram din trendurile sezonului de iarna, atunci putem alege o pereche de colanti din piele sau latex, niste botine chic si un cardigan simplu sau un pulover tricotat. De asemenea, botinele pot fi purtate in combinatie cu orice model de pantaloni stretch si o geaca de piele sau o vestuta de blana.

Botine Christian Loubutin Botine Papucei.ro -279 lei

Blugi - botine

O combinatie clasica, dar care niciodata nu va da gres. Daca esti in pana de idei, poti alege acei blugi skinny pe care ii iubesti, un tricou cu un logo funy, un sacou barbatesc si niste botine cu toc inalt. Tinuta ta va fi una simpla, dar de efect. Prinde-ti parul intr-o coada si nu uita de o geanta chic.


Botine Fendi Botine Chou-Cou.ro

Un comentariu:

Vintage Mannequin spunea...

Interesting combos!

Check out mine:
Hera Baroque
http://farmeculsensibilalobiectului.blogspot.com
http://brosefrumoase.blogspot.com