luni, 30 noiembrie 2009

14 idei de coafuri de mireasa, pentru toate lungimile de par si orice stil!



Pentru ca stiu ca nu este chiar atat de usor sa te hotarasti asupra coafurii pe care o vei purta in ziua nuntii, am revenit cu 14 noi idei de styling din care sa te inspiri si, cine stie, poate chiar sa alegi una pentru ziua in care vei fi mireasa.

Toate coafurile pe care urmeaza sa ti le prezint sunt cat se poate de moderne si trendy si pot fi adoptate cu usurinta, indiferent de varsta, de stil sau de lungimea ori tipul parului. Iata ce am ales:

Pentru parul scurt

Unele persoane spun ca o mireasa cu parul scurt nu se poate compara din punct de vedere al frumusetii sau al feminitatii cu una cu parul lung. Eu cred insa ca lungimea parului nu are nicio legatura cu frumusetea ori feminitatea, mai ales daca stii sa alegi ceea ce ti se potriveste si stii cum sa iti pui tunsoarea in evidenta, fie printr-un styling aparte, fie printr-un accesoriu, fie chiar prin machiaj.

Chiar si daca ai parul foarte scurt si crezi ca iti va fi imposibil sa il aranjezi cumva ... nu te da batuta! Fii foarte atenta la detalii pentru ca acestea conteaza foarte mult. Aranjeaza-ti suvitele care iti incadreaza fata, pe rand, si foloseste-te de accesorii! Sunt sexi, tineresti si iti vor da intotdeauna un aer proaspat!







Pentru parul ondulat

Parul ondulat intra si el la categoria „greu de aranjat” uneori. Tocmai de aceea este foarte important sa iti alegi din timp coafura pe care o vei purta in ziua nuntii si sa ti-o realizezi macar de doua ori inainte de ziua cea mare, pentru a fi sigura ca iti va iesi perfect. Un alt aspect important legat de parul ondulat, de care ar fi bine sa tii cont, este acela ca nu se poate aranja bine daca este proaspat spalat. Asadar, nu face greseala sa te speli pe cap cu o zi inaintea nuntii, pentru ca s-ar putea sa ai surprize... Cel mai bine este sa te speli cu 2 zile inainte de nunta, pentru ca parul sa isi revina si astfel, coafura sa poata fi realizata exact asa cum trebuie.

Daca ai parul ondulat si de lungime medie, atunci mergi la sigur pe varianta „naturala”, lasandu-l liber, eventual folosind un accesoriu de efect.

Daca ai un par ondulat si lung, atunci te poti juca in foarte multe feluri cu el. Personal consider ca impletiturile arata absolut superb pe un par ondulat si, in plus, s-au numarat si prin tendintele in materie de styling din acest an ... Asa ca daca ti se par interesante si crezi ca te-ar avantaja, opteaza pentru o coafura pe baza de impletituri. Ai toate sansele sa arati ca o zeita!







Pentru parul cret

Daca am spus despre parul ondulat ca uneori poate intra la categoria "greu de aranjat", ei bine ... parul cret se poate inscrie cu succes la „imposibil de aranjat” uneori si crede-ma ca stiu ce spun. Tocmai din acest motiv cred ca cele mai potrivite coafuri pentru un astfel de tip de par sunt cele care nu presupun prea mult styling.

De exemplu, pentru un par scurt sau mediu si foarte cret, cel mai bine ar fi sa alegi un accesoriu. Fie o bentita, fie o coronita de flori, o singura floare, o diadema ori un accesoriu supradimensionat... un astfel de styling va fi usor de realizat si foarte sexi si fresh in acelasi timp.

In cazul in care ai parul cret si lung poti opta pentru un coc lejer pe care sa il accesorizezi fie cu mici flori, fie sa porti voal, in functie de preferintele tale. In rest, chiar daca este lung, coafurile prea elaborate nu arata bine pe un par cret, mai ales pentru ca oricat de bine ar fi realizate, dupa cateva ore de dans, risti sa ti se electrizeze tot parul si sa te trezesti cu parul foarte infoiat.

Si nu in ultimul rand, nu uita sa folosesti produse adecvate de styling, pentru ca numai asa il poti tine in frau cateva ore bune, in acelasi timp facandu-l sa si arate spectaculos.







Pentru miresele cu voal

Daca te-ai hotarat sa porti voalul pe cap in ziua nuntii, atunci ai cam doua variante de styling la dispozitie – fie porti voalul pe deasupra, asta insemnand ca poti alege cam orice coafura cu exceptia celor foarte inalte (iti poti lasa parul liber, poti opta pentru un updo, poti alege o coada pe o parte sau impletituri), fie il porti la spate, prins discret de un updo elegant.







Coafuri in stil clasic – elegant

Coafurile care se incadreaza la aceasta categorie se remarca prin simplitudine. Sunt coafuri discrete, care vin sa imbratiseze trasaturile fetei si sa completeze lookul total al viitoarei mirese, fara a iesi in evidenta prea mult.

De cele mai multe ori aceste coafuri sunt realizate in cel mai simplu mod cu putinta, fie cu ajutorul unor bucle, atunci cand parul este strans pe o parte, fie printr-un updo lejer dar atent realizat, fara nicio suvita rebela, fie chiar printr-un simplu styling cu breton pe o parte si varfurile usor intoarse, ca in fotografia de mai jos. Acceptate mai sunt si tunsorile bob perfect stilizate, indiferent de lungime, tunsorile foarte scurte, parul foarte lung si drept, fara accesorii ori chiar impletiturile.







Coafuri moderne

Cand spun coafuri moderne ma gandesc la cele mai noi si mai in voga tendinte in materie ... Altfel, toate coafurile pe care le-am prezentat aici s-ar incadra cu succes in aceasta categorie.

Pentru acest sfarsit de an si inceputul lui 2010 cele doua trenduri care s-au remarcat foarte mult sunt fie influentele retro, ce aduc cumva aminte de celebrele pin-up girls, foarte sexi si senzuale, fie suvitele lungi, foarte lungi uneori si perfect drepte care se potrivesc mai ales femeilor inalte, pentru un efect cat mai puternic si o alungire optica a siluetei, dusa la extrem.







Coafuri romantice

Stilul romantic presupune coafuri usor lejere, ce au la baza mult volum ori bucle mari, senzuale. In functie de lungimea parului tau, opteaza pentru ceva cat mai simplu si de efect.

Poti folosi flori naturale ca accesorii, pentru ca se incadreaza perfect in liniile acestui stil sau poti merge pe coafuri de inspiratie istorica – de la cele mai traditionale, inspirate din perioada anilor 1800 si pana la cele mai rebele, cu radacini in epoca hippy a anilor 60.






Niciun comentariu: