luni, 30 noiembrie 2009

Ten de portelan

Ca la orice inceput de iarna, tendintele in machiaj aduc in lumina reflectoarelor look-ul icy, in care tenul de portelan constituie nucleul unui make-up de diva.

La Zac Posen, Dolce et Gabanna, Burberry Prorsum, Carolina Hererra, Badgley Mischka, Fendi, Anna Sui, modelele au afisat o baza de machiaj impecabila, tradusa, in primul rand, prin camuflarea imperfectiunilor fetei, iar in al doilea rand, prin promovarea unui look din care bronzul (cu precadere cel artificial) lipseste cu desavarsire.

In imagini, modele din prezentarile Zac Posen, Anna Sui, Badgley Mischka, Dolce & Gabanna:

\

Tenul de portelan constituie primul pas in obtinerea unui machiaj in care conturarea ochilor sau a buzelor sa primeze, prin faptul ca atentia se va concentra insantaneu pe zonele colorate ale fetei. Iata produsele care iti asigura acest look:



•1. Baza hidratanta (primer)

Primer-ul are rolul de a fixa machiajul, asigurandu-i o rezistenta indelungata si mai multa stabilitate. In calitate de baza protectoare, pregateste pielea pentru machiaj si ii asigura un nivel optim de hidratare. Un primer bun trebuie sa nu contina ulei sau parfum, sa controleze excesul de sebum, sa contribuie la calmarea iritatiilor si sa nu incarce porii.

Set SmashBox, Sephora, 130 lei

 \

Se aplica dupa crema hidratanta si inainte de fondul de ten, cu ajutorul degetelor si in special in zonele pe care machiajul tinde sa nu reziste la nivelul optim: frunte, nas, barbie, buze.

Primerul are de asemenea rolul de a nivela culoarea tenului, de a proteja fata de radiatiile UV, de a reduce liniile fine ale ridurilor.

Primer Smashbox, 130 lei, Sephora
Primer Spackle, 110 lei, Sephora

\

•1. Concealer

Concealerul se aplica inainte de fondul de ten, pe zonele care necesita o acoperire mai mare (cearcanele, cosurile, cuperoza, depigmentarile). Pentru trucuri despre aplicarea concealerului si alegerea unui concealer care sa corespunda nevoilor tale, citeste
Ascunde orice imperfectiune a tenului cu ajutorul concealerului!

•1. Fond de ten

Majoritatea femeilor au nevoie de un fond de ten cu o baza galbena. Aplicarea corecta a fondului de ten este fundamentala. Foloseste un burete daca vrei sa obtii un aspect light, neincarcat al tenului sau degetele daca esti interesata intr-o acoperire maxima.

\

Finisarea se va realiza cu un burete special pentru aplicarea fondului de ten; cu buretele respectiv se vor estompa extremitatile fetei (colturile fruntii, obrajii, mandibula) in directia ascendenta, catre radacina firului de par, pentru o finisare corecta, fara nedoritul aspect de masca.

In timpul machiajului este indicat sa tii gura deschisa pentru a te sigura ca ai privire de ansamblu asupra extremitatilor mandibulei, pentru a te asigura ca linia fondului de ten nu se opreste brusc deasupra gatului.

Inmoaie-ti degetele cu urmele de fond de ten in apa si preseaza pe fata, pentru a asigura o fixare eficienta a produsului de make-up respectiv.

\

Pentru propuneri de fond de ten, citeste Top 7- Cele mai bune fonduri de ten.

•1. Pudra

Texturile consacrate de pudra sunt pulbere si compacta. Pudra compacta este utilizata cu precadere pentru mici retusuri (spre exemplu, pentru a ansoarbe excesul de sebum). Pentru realizarea machiajului propriu-zis, iti recomand pudra pulbere.

 \
Pudra pulbere se regaseste atat in compozitii destinate tenului mixt sau gras, cat si pentru tenul uscat.

Pudra pulbere translucida este ideala in cazul in care nu doresti sa iti colorezi chipul cu ajutorul ei, ci doar sa tii sub control secretia de sebum.

Pudra poate fi folosita de asemenea pentru a corecta anumite defecte ale fetei. Pentru a minimiza barbia, aplica o pudra mai inchisa la culoare pe linia maxilarului. Pentru a camufla dimensiunea nasului, aplica tot o nuanta mai inchisa de pudra pa lateralele nasului, iar in cazul in care il consideri prea lung, la radacina si pe varf.

Pentru obraji prea proeminenti, aplica pudra mai inchisa la culoare imediat sub linia pometilor.

Nuantele mai inchise de pudra pot fi utilizate si ca blush, pentru un aspect mai natural al tenului.

Pudra se aplica cu o pensula mare din par natural, cu miscari perpendiculare pe ten. Utilizeaza capacul cutiei de pudra pe post de suport in care sa presari cantitatea de pudra din tub necesara machiajului pe care il realizezi. Capatul pensulei se trece prin pudra cu miscari orizontale, apoi se scutura de cateva ori pentru a asigura inlaturarea surplusului.

 \

Pudra pulbere Revlon, 60 lei
Pudra compacta Estee Lauder, 134 lei

Acestea sunt produsele de baza pentru a obtine must-have-ul sezonului de iarna: tenul curat, cu tente pale, de portelan. Important nu este sa fii posesoarea unui ten alb in detrimentul celui masliniu, ci sa camuflezi orice imperfectiune.

\

Niciun comentariu: