luni, 30 noiembrie 2009

Top 6 greseli in ingrijirea parului

Zi de zi ne confruntam cu o serie de probleme legate de parul nostru, iar din dorinta de a-l face sa arate cat mai bine, apelam la tot felul de tratamente unele mai benefice, altele mai putin.

Trebuie sa invatam ca nu tot ceea ce inseamna produs scump, semnifica si calitate, ca nu e bine sa abuzezi de placa pentru ca mai tarziu te-ai putea trezi cu un par de papusa, aspru si uscat sau ca e necesar sa te tunzi la un interval anume de timp, astfel incat parul tau sa se poata regenera.

1. Spalarea zilnica a parului

Prin spalarea zilnica a capului, dai peste cap activitatea glandelor sebacee, ceea ce intr-un final va duce la degradarea podoabei capilare. Lasa parul sa iti indice cand e bine sa il speli si nu il agresa prin spalari zilnic. Nu uita ca, cu cat il speli mai des, cu atat mai repede se va ingrasa. Nu uita binenteles sa folosesti sampon indicat pentru tipul tau de par.

2. Te preocupa doar parul, nu si sanatatea scalpului

Sanatatea firului de par e legata, in principal, de activitatea scalpului. Asadar, daca pielea capului da semne ca ceva e in neregula (apar coji, scuame, iritiatii ) cu siguranta asta se va reflecta si la nivelul firului de par. Cea mai la indemana masura pentru mentinere a sanatatii scalpului este masajul. Acesta va pune in miscare circulatia sangvina si activitatea celulelor din aceasta zona. Un efect foarte bun il au si uleiurile esentiale- in special cel de busuioc sau levantica.



3. Nu clatesti bine parul

Toate resturile de produse cosmetice pe care le lasi in par au efect negativ asupra acestuia. Asa ca, nu uita ca la fiecare spalare sa clatesti parul de cateva ori, pana la eliminarea totala a oricarui rest de balsam, masca sau sampon. Nu face asta cu apa fierbinte, deoarece usuca firul de par in exces. Foloseste mereu apa calduta.


4. Nu tunzi parul la 6 saptamani

Varfurile firelor de par se tocesc foarte repede, mai ales daca obisnuiesti sa iti porti parul desprins. Aspectul de varfuri despicate nu e tocmai ceea ce iti doresti pentru parul tau, mai ales ca din aceasta cauza, parul nu mai creste. Asa ca, e mai bine sa nu uiti sa treci pe la coafor o data la 6 saptamani, pentru a-ti tunde varfurile si pentru un tratament de regenerare profesional.


5. Folosesti placa saptamanal, chiar mai des

Sub actiunea caldurii emanata de placa, firul de par isi pierde din vigoare, ajung in cele din urma, sa se degradeze. Incearca sa nu mai depinzi de placa si foloseste-o doar in ocazii strict necesare. De asemenea, nu folosi decat placi de ceramica si ai grija ca parul sa fie mereu perfect uscat inainte sa il intinzi.



6. Freci parul cu prosopul, dupa baie

Niciodata, dar niciodata sa nu iti supui parul la un asemenea tratament. Pentru ca de fiecare cand stergi parul cu prosopul, firul de par umed este agresat, isi pierde din aminoacizi si astfel exista riscul sa inceapa sa se rupa. Mai bine tine-l intr-un prosop 15 minute dupa ce te-ai spalat pe cap, astfel incat prosopul sa absoarba apa in exces, iar apoi treci la uscarea propriu-zisa a acestuia.


Niciun comentariu: