luni, 30 noiembrie 2009

Tendinte in coafura pentru sezonul rece 2009-2010
Tendinte în coafura pentru sezonul rece 2009/2010

Ma declar fericita si eu, o data în viata, de ceea ce afirma moda într-un anumit domeniu ? Concret, având în vedere ca parul meu este unul cu personalitate si care nu se supune decât pentru scurt timp ustensilelor de coafat, sunt foarte fericita ca în acest sezon se poarta volumul, nu tapat, nu elaborat ci volumul natural al parului.


Revine în prim plan parul scurt, fie el bob, fie franjurat, cu breton sau chiar foarte scurt, baietesc. Se poarta tunsorile în straturi, care pot fi cât mai multe si cât mai neregulate pentru un aspect cât mai inedit si mai plin de miscare.
Bretonul este la mare cautare dar se renunta la taieturile ciudate sau elaborate. Se prefera bretonul simplu, care cade drept pe frunte.
Sa nu crezi ca, daca esti amatoare de plete, trebuie neaparat sa renunti la ele. Poti doar sa adopti mai multe scari sau sa îti modelezi bretonul dupa tiparul enuntat anterior si gata, te-ai integrat cu succes în trend. În plus se mentin în continuare buclele mari precum si volumul natural ce poate fi obtinut prin uscare cu feonul si modelare cu mousse.
Daca nu vrei si nu vrei breton sa stii ca se poarta cararea pe mijloc si daca urasti buclele si volumul poti respecta tendintele ondulându-ti vârfurile usor spre exterior.
Pentru tinutele elegante se recomanda cocul cu volum sau parul lipit de cap si strâns spre vârf în coc sau coada. Dar, chiar si pentru ocazii speciale, merg foarte bine coafurile lejere realizate doar din perie si fixate la vârfuri cu ceara (în special pentru parul mediu).
În materie de culori, sezonul rece 2009/2010 prefera tonurile de toamna iar suvitele (daca le vrei neaparat) trebuie sa fie din aceleasi nuante cu culoarea de baza.
Închei circular articolul si ma afirm înca o data multumita de tendintele în materie de coafura pentru acest sezon pentru ca ni se permite sa fim naturale, libere, inventive, având posibilitatea de a alege exact ceea ce ne place si ce ni se potriveste, fiind în acelasi timp în pas cu moda.


Cadouri pentru EA de Mos Nicolae

Cadouri pentru EA de Mos Nicolae

Decembrie sta fix dupa colt, si asteapta ca ultimele zile de noiembrie sa se termine. Si voi va intrebati unde s-a dus vara, cand a trecut toamna si cum de ne-am pomenit cu luna cadourilor la usa asa repede?

Nu sta prea mult sa filozofezi insa... Nu degeaba am spus ca decembrie este Luna Cadourilor, pentru ca o sa ai o gramada de cadouri de cumparat pentru cei dragi, dar si de primit bineinteles. Iar cum cele mai frumoase cadouri se cumpara din timp, noi am scris pentru tine (sau iubitul tau, daca ne citeste) un ghid cu cele mai frumoase si mai interesante cadouri care se pot oferi, pentru inceput de Mos Nicolae.

Nu doar copiii primesc cadouri de Mos Nicolae. Ci si fetele cuminti. Insa ce ar vrea o adevarata egirl.ro sa Cadouri Mos Nicolaeprimeasca... Iata cateva sugestii:


1. O bijuterie speciala
O brata sau niste cercei sunt la indemana oricui, insa orice fata va fi cucerita de o bijuterie cu adevarat speciala. Noi iti recomandam pandantivul trifoi, in care poti adaposti fotografii cu tine, cu voi, cu semnificatii speciale pentru cuplul si relatia voastra.
Cadouri Mos Nicolae

2. Un suport de bijuterii glamour
Daca am amintit la primul punct de bijuterii, o alta idee ar fi sa ii cumperi un suport pentru ele. Decorix.ro iti ofera mai multe variante, potrivite pentru diferite tipuri de bijuterii. Un elegant pantof iti poate adaposti toate inelele si bratarile, in timp ce bustul-suport de bijuterii este perfect pentru orice fel de coliere.


Cadouri Mos Nicolae3. Jucarii, dar de colectie
Sigur nu vrei sa ii iei clasicul si banalul ursulet de plus, nu e asa? Insa pentru o fire copilaroasa, nimic nu este mai dragut decat un strop de dragalasenie. Noi iti recomandam insa o papusa mai deosebita, cum este cea din portelan, imbracata si in ton cu Sarbatorile in costum de Craciunita.Cadouri Mos Nicolae


4. O rama cu o poza cu voi
Sigur, ce idee minunata, si ce suvenir perfect pentru un moment special al povestii voastre de iubire. Fii insa original, si ofera-i mai multe poze, nu doar una, grupate fie cate 6 pe un cub doar cu poze, fie intr-un carusel magic sau in jurul unui ceas de perete.

14 idei de coafuri de mireasa, pentru toate lungimile de par si orice stil!



Pentru ca stiu ca nu este chiar atat de usor sa te hotarasti asupra coafurii pe care o vei purta in ziua nuntii, am revenit cu 14 noi idei de styling din care sa te inspiri si, cine stie, poate chiar sa alegi una pentru ziua in care vei fi mireasa.

Toate coafurile pe care urmeaza sa ti le prezint sunt cat se poate de moderne si trendy si pot fi adoptate cu usurinta, indiferent de varsta, de stil sau de lungimea ori tipul parului. Iata ce am ales:

Pentru parul scurt

Unele persoane spun ca o mireasa cu parul scurt nu se poate compara din punct de vedere al frumusetii sau al feminitatii cu una cu parul lung. Eu cred insa ca lungimea parului nu are nicio legatura cu frumusetea ori feminitatea, mai ales daca stii sa alegi ceea ce ti se potriveste si stii cum sa iti pui tunsoarea in evidenta, fie printr-un styling aparte, fie printr-un accesoriu, fie chiar prin machiaj.

Chiar si daca ai parul foarte scurt si crezi ca iti va fi imposibil sa il aranjezi cumva ... nu te da batuta! Fii foarte atenta la detalii pentru ca acestea conteaza foarte mult. Aranjeaza-ti suvitele care iti incadreaza fata, pe rand, si foloseste-te de accesorii! Sunt sexi, tineresti si iti vor da intotdeauna un aer proaspat!







Pentru parul ondulat

Parul ondulat intra si el la categoria „greu de aranjat” uneori. Tocmai de aceea este foarte important sa iti alegi din timp coafura pe care o vei purta in ziua nuntii si sa ti-o realizezi macar de doua ori inainte de ziua cea mare, pentru a fi sigura ca iti va iesi perfect. Un alt aspect important legat de parul ondulat, de care ar fi bine sa tii cont, este acela ca nu se poate aranja bine daca este proaspat spalat. Asadar, nu face greseala sa te speli pe cap cu o zi inaintea nuntii, pentru ca s-ar putea sa ai surprize... Cel mai bine este sa te speli cu 2 zile inainte de nunta, pentru ca parul sa isi revina si astfel, coafura sa poata fi realizata exact asa cum trebuie.

Daca ai parul ondulat si de lungime medie, atunci mergi la sigur pe varianta „naturala”, lasandu-l liber, eventual folosind un accesoriu de efect.

Daca ai un par ondulat si lung, atunci te poti juca in foarte multe feluri cu el. Personal consider ca impletiturile arata absolut superb pe un par ondulat si, in plus, s-au numarat si prin tendintele in materie de styling din acest an ... Asa ca daca ti se par interesante si crezi ca te-ar avantaja, opteaza pentru o coafura pe baza de impletituri. Ai toate sansele sa arati ca o zeita!







Pentru parul cret

Daca am spus despre parul ondulat ca uneori poate intra la categoria "greu de aranjat", ei bine ... parul cret se poate inscrie cu succes la „imposibil de aranjat” uneori si crede-ma ca stiu ce spun. Tocmai din acest motiv cred ca cele mai potrivite coafuri pentru un astfel de tip de par sunt cele care nu presupun prea mult styling.

De exemplu, pentru un par scurt sau mediu si foarte cret, cel mai bine ar fi sa alegi un accesoriu. Fie o bentita, fie o coronita de flori, o singura floare, o diadema ori un accesoriu supradimensionat... un astfel de styling va fi usor de realizat si foarte sexi si fresh in acelasi timp.

In cazul in care ai parul cret si lung poti opta pentru un coc lejer pe care sa il accesorizezi fie cu mici flori, fie sa porti voal, in functie de preferintele tale. In rest, chiar daca este lung, coafurile prea elaborate nu arata bine pe un par cret, mai ales pentru ca oricat de bine ar fi realizate, dupa cateva ore de dans, risti sa ti se electrizeze tot parul si sa te trezesti cu parul foarte infoiat.

Si nu in ultimul rand, nu uita sa folosesti produse adecvate de styling, pentru ca numai asa il poti tine in frau cateva ore bune, in acelasi timp facandu-l sa si arate spectaculos.







Pentru miresele cu voal

Daca te-ai hotarat sa porti voalul pe cap in ziua nuntii, atunci ai cam doua variante de styling la dispozitie – fie porti voalul pe deasupra, asta insemnand ca poti alege cam orice coafura cu exceptia celor foarte inalte (iti poti lasa parul liber, poti opta pentru un updo, poti alege o coada pe o parte sau impletituri), fie il porti la spate, prins discret de un updo elegant.







Coafuri in stil clasic – elegant

Coafurile care se incadreaza la aceasta categorie se remarca prin simplitudine. Sunt coafuri discrete, care vin sa imbratiseze trasaturile fetei si sa completeze lookul total al viitoarei mirese, fara a iesi in evidenta prea mult.

De cele mai multe ori aceste coafuri sunt realizate in cel mai simplu mod cu putinta, fie cu ajutorul unor bucle, atunci cand parul este strans pe o parte, fie printr-un updo lejer dar atent realizat, fara nicio suvita rebela, fie chiar printr-un simplu styling cu breton pe o parte si varfurile usor intoarse, ca in fotografia de mai jos. Acceptate mai sunt si tunsorile bob perfect stilizate, indiferent de lungime, tunsorile foarte scurte, parul foarte lung si drept, fara accesorii ori chiar impletiturile.







Coafuri moderne

Cand spun coafuri moderne ma gandesc la cele mai noi si mai in voga tendinte in materie ... Altfel, toate coafurile pe care le-am prezentat aici s-ar incadra cu succes in aceasta categorie.

Pentru acest sfarsit de an si inceputul lui 2010 cele doua trenduri care s-au remarcat foarte mult sunt fie influentele retro, ce aduc cumva aminte de celebrele pin-up girls, foarte sexi si senzuale, fie suvitele lungi, foarte lungi uneori si perfect drepte care se potrivesc mai ales femeilor inalte, pentru un efect cat mai puternic si o alungire optica a siluetei, dusa la extrem.







Coafuri romantice

Stilul romantic presupune coafuri usor lejere, ce au la baza mult volum ori bucle mari, senzuale. In functie de lungimea parului tau, opteaza pentru ceva cat mai simplu si de efect.

Poti folosi flori naturale ca accesorii, pentru ca se incadreaza perfect in liniile acestui stil sau poti merge pe coafuri de inspiratie istorica – de la cele mai traditionale, inspirate din perioada anilor 1800 si pana la cele mai rebele, cu radacini in epoca hippy a anilor 60.






Cei mai originali designeri de bijuterii din lume

De cand lumea si pamantul bijuteriile au fost accesoriile cu cea mai mare importanta in viata unui om, acele detalii care purtau simbolul statutului in societate. Astazi bijuteriile au depasit acest stadiu, si sunt, mai degraba, un mod de a-ti exprima personalitatea, poate cel mai interesant mod de a-ti exprima personalitatea.

Indiferent de felul in care te folosesti tu de bijuterii, va fi imposibil ca macar unul dintre bijutierii de mai jos sa nu-ti fie pe plac.

ARENA CPH

Lumea astepta de multa vreme bijuteriile designerilor de la Arena CPH. In ultimii 3 ani designul acestor bijuterii a luat cu asalt magazine din intreaga lume, de la piata exclusivista din Milano la cea luxoasa a Los Angelesului. Primele 80 de piese au fost vandute in mai putin de o saptamana.

In spatele colectiilor se afla cele mai creative minti din Danemarca. Compania le ofera o tema pe care designerii o exploateaza la maxim, intr-un mod feminin si nemuritor, folosindu-se de materiale de cea mai buna calitate. Preturile oscileaza intre 120 de Euro pentru o pereche de cercei si urca pana la 300 Euro pentru un colier.www.arenacopenhagen.com

RUSSELL SIMMONS

Membru fondator la Def Jam si seful casei de moda Phat Farm, Russell are legaturi extraordinare in lumea showbizz-ului. Reuseste sa se reinventeze mereu si in acelasi timp sa implice creatiile lui in fondurile umanitare. O bratara cu perle verzi si cu un mic diamant costa numai 125 de dolari insa fondurile obtinute in urma vanzarii lor sunt destinate comunitatilor neajutorate din Africa. Multe vedete au sustinut aceasta campanie. Printre ele se numara Beyonce Knowles, Penelope Cruz, Naomi Campbell, Eddie Murph si James Blunt

Insa arta lui nu se opreste aici, bijuteriile ce apartin casei lui sunt extrem de originale: de la colectia care scoate in prim plan otelul, la colectia plina de diamante Brown Sugar si terminand cu Hello Kitty, o colectie feminina, si tinereasca. Preturile se pot ridica si la 2500 de dolari pentru o bratara din otel inoxidabil sau un inel cu diamante Brown Sugar, iar in colectia Hello Kitty, in functie de materialele folosite poti gasi coliere cu 300 sau cu 900 de dolari. www.simmonsjewelryco.com

RENÉ TALMON L'ARMÉE

Nu este prea usor sa gasesti in labirintul de stradute din Paris micul si elegantul butic al lui René Talmon, ascuns discret pe Rue Cunin Gridaine. Artistul nu isi doreste un trafic exagerat de clienti deoarece si-a facut deja un renume si cei care il gasesc sunt rasplatiti pe masura cu bijuterii unicat: pandantive decorate cu aripi de inger, pene si perle, cruci imense din argint, inele brute din metale impletite si bratari excentrice.

Piesele sunt mai degraba puternice decat discrete, suprafetele sunt mai degraba aspre decat netede si sunt adresate acelora care prefera sa se implice decat sa stea deoparte ca simpli spectatori. René foloseste materiale obisnuite precum argintul si metalul, dar le impleteste cu materiale neasteptate precum pielea de rechin, sarma ghimpata, onix polisat, perele negre tahitiene sau coral alb. Sunt bijuterii care ies in evidenta si necesita un caracter puternic pentru a le purta. Preturile nu sunt foarte ridicate, un inel ajungand la 100 Euro, urcand pana la 400 Euro pentru un colier masiv. www.renetalmonlarmee.com

PATRIK MUFF

In toate brosurile lui, Patrik Muff foloseste femei sau barbati cu pielea acoperita de tatuaje. Este evident de ce, colectiile lui de bijuterii nu sunt pentru cei slabi de inger. Datorita abilitatilor sale artistice extraordinare a castigat premii peste premii devenind in scurt timp un bijutier renumit. In prezent, bijuteriile lui sunt realizate manual din argint 90% pur si sunt descrise ca si "tatuaje turnate in argint".

Simbolurile gotice au devenit adevarate opere de arta in bijuteriile lui si devin si mai valoroase prin simplul fapt ca fiecare este unicat, Patrik refuzand sa le comercializeze in numar mare. Preturile sunt pe masura, un medalion craniu din portelan urcand la 350 Euro, piesele mai valoroase depasind pragul de 1000 Euro. www.patrikmuff.com

NATALIA BRILLI

Coliere disproportionate, siraguri de perle suprapuse, brose masive, medalioane vintage imprimate in relief, piele si piele intoarsa, toate apartin imaginatiei Nataliei. Nascuta in Belgia, ea si-a dezvoltat un talent deosebit in designul de accesorii, rezultand in construirea propriei marci in 2004.

Ce o inspira? Picturile secolului 17, estetica victoriana si filmele horror ale regizorului italian Dario Argento. Numai din asta este de ajuns sa iti dai seama de originalitatea bijuteriilor ei, monocrome, usoare si simple, exprimand o fluiditate aparte atat in nuante de alb si negru dar si in recent adaugatele nuante de pastel. Preturile pieselor nu depasesc 400 de Euro. www.nataliabrilli.fr


THOMAS SABO

De departe favoritul meu, Thomas Sabo este un adevarat aventurier in lumea bijutierilor, gasind inspiratie in tot ce ne inconjoara. Inca din copilarie, austriacul a fost fascinat de intreaga lume, iar in 1984 si-a gasit menirea si a inceput sa realizeze bijuterii. Si a reusit intr-un mod fascinant, prin curaj si viziune si un simt al tendintelor extraordinar. Pandantivele cu cele mai diverse forme: celulare, ruj, fructe, pantofi, casetofoane, autobuze, serpi, ochelari de soare, chiar si tenisi si caini sunt urmate si de piese mai puternice precum dragoni, sabii, cranii.

Este imposibil ca in uriasa lui colectie sa nu gasesti ceva care sa ti se potriveasca. Preturile pandantivelor oscileaza intre 50 si 300 Euro, o pereche de cercei intre 30 si 200 de Euro, o bratara intre 70 si 700 Euro, iar inelele nu depasesc 170 de Euro. www.thomassabo.com


ROBERT TATEOSSIAN

De la bancher la designer de bijuterii nu e cale lunga. Robert Tateossian si-a implinit marele lui vis in 1990, cand isi-a deschis propriul magazin in Londra. Stilul sau unic a inceput foarte repede sa se impuna in acest domeniu, produsele sale fiind acum disponibile in peste 50 de tari.

Folosind materiale delicate, Tateossian realizeaza bijuterii la fel de delicate, in linii simple, dar elegante, care se desprind insa de formele clasice. Bratarile din piele si argint sunt cele care au facut inconjurul lumii, fiind purtate de multe vedete si recunoscute drept imaginea brand-ului. Aceste bratari au preturi ce oscileaza intre 90 si 130 de Euro, iar piesele din materiale pretioase pot sa ajunga si la 4000 de Euro. www.tateossian.com

BVLGARI

Casa Bvlgari isi pastreaza locul de frunte in lumea bijutierilor de aproape 60 de ani, impresionand atat prin eleganta si lucratura delicata a pieselor clasice dar si prin colectii de piese originale, vii, energice, desprinse dintr-o lume fantastica. Ideea sarpelui incolacit este cea care reprezinta imaginea Bvlgari, sarpe care simbolizeaza intelepciune, infinitate si viata, fiind prezent pe inele, coliere si bratari.

Casa Bvlgari foloseste culorile din pietrele pretioase pentru a creea bijuterii unicat ce incanta privirea: perlele, diamantele, safirele si smaraldele sunt impletite cu ametist, topaz, cuart, turmalina incrustrate pe aur galben, aur alb, platina sau argint. Bineinteles ca preturile sunt pe masura, poti sa cumperi un inel simplu cu 200 de Euro, dar este mai greu sa aspiri la un colier extravagant ce atinge un pret de 300.000 de Euro. www.bvlgari.com

de ce vor femeile sa slabeasca??

n zilele noastre, faptul ca majoritatea femeilor sunt nemultumite de corpurile lor nu mai este un secret ... Sub presiunea modei si a imaginii femeii perfecte pe care media o promoveaza, micile defecte pe care oricine le are se pot transforma rapid in adevarate obsesii. Tocmai de aceea am incercat sa aflu raspunsul la aceasta intrebare. De ce vor femeile sa slabeasca? Pentru ca tin la sanatatea lor, pentru ca vor sa poarte hainele care nu le mai vin, pentru ca vor sa se simta mai atragatoare, mai sexy ... sau pentru ca, pur si simplu, vor sa se incadreze in standardele impuse de moda, de media sau chiar de societate?

Cu toate ca am pornit de la premisa (reala!) ca majoritatea femeilor vor sa slabeasca, am fost surprinsa sa aflu rezultatele celui mai nou studiu din domeniu, realizat in Marea Britanie, pe un esantion de tinere cu varsta cuprinsa intre 16 si 21 de ani - 95% dintre acestea spun ca nu le place corpul lor, aproape jumatate mentionand ca ar vrea sa fie mai slabe. Chiar daca nu este o noutate, dupa cum spuneam, procentul este alarmant si mai grav este ca aceste nemultumiri vin din partea unor fete foarte tinere.

Ce este de facut, asadar?
Sunt sigura ca si tu te-ai intrebat acest lucru de multe ori... In primul rand, cred ca ar trebui sa evitam pe cat posibil sa ajungem in punctul in care ne dorim sa slabim. Mai exact, sa ne schimbam modul de viata, sa abordam o dieta variata, fara excese, care sa includa si exercitii fizice regulate si sa incercam sa traim cat mai sanatos.

Apoi, cred ca ar trebui sa invatam sa ne iubim corpul exact asa cum este el. Suna a cliseu, stiu, insa nimeni nu este perfect, iar imaginea femeii-model pe care media si industria modei o promoveaza nu ar trebui sa devina un ideal sau o obsesie! Greutatea ideala a fiecareia dintre noi este aceea la care ne simtim bine, care sa nu ne puna sanatatea in pericol si care sa ne permita sa ne bucuram de toate lucrurile care ne fac placere.

Cu toate acestea, daca ajungi in punctul in care vrei sa slabesti este foarte important sa analizezi motivele pentru care iti doresti sa faci acest lucru. Intreaba-te, de ce vreau sa slabesc?

Am intrebat si eu cateva prietene acest lucru, iar raspunsurile au fost diverse - De la „Vreau sa ma simt mai bine in pielea mea", „Vreau sa am mai multa incredere in mine", pana la „Vreau sa arat bine pentru iubitul meu" ori „Pentru a putea purta hainele dragute care nu imi mai vin"... Motivatia fiecareia dintre noi este diferita. Dar atata timp cat motivele sunt rationale - sanatate, aspect placut, un bun echilibru fizic si psihic - putem actiona in aceasta privinta.

In cazul in care nu esti prea convinsa de ce ai vrea sa slabesti ori vrei pur si simplu sa slabesti pentru a ajunge la dimensiunile modelelor de pe podium, atunci risti sa iti pui sanatatea in pericol! Nu sunt putine cazurile in care fete foarte tinere au murit din cauza anorexiei. Incearca sa analizezi consecintele actiunilor tale inca de la inceput si nu te lasa prinsa in vraja aceasta a „femeii perfecte", pentru ca femeia perfecta nu exista!



Crezi ca femeile care apar in reclame sunt totusi perfecte? Atunci afla ca de cele mai multe ori fotografiile lor sunt retusate ... Sau poate ca stiai deja asta. Dar te-ai gandit vreodata cat de mult ar putea fi retusate? Iata mai jos o fotografie dintr-o campanie Ralph Lauren si modelul care a pozat pentru aceasta campanie, in viata reala. Sper ca observi diferenta!

Accepta-ti corpul asa cum este el si incearca sa ai o atitudine pozitiva intotdeauna. Chiar si cu cateva kilograme in plus, vei vedea ca iti va fi mult mai usor sa slabesti daca iti iubesti corpul...pentru ca vei stii ca ii faci un bine. Pentru ca odata ce incepi sa iti iubesti corpul poti avea mai multa grija de el, poti avea mai multa vointa, poti constientiza mai usor faptul ca un corp sanatos inseamna armonie si o viata lunga si implinita.

Acestea fiind zise, astept sa-mi spui si tu daca iti iubesti sau nu corpul si mai ales, de ce. Iar daca esti in plin proces de slabire, te-as ruga sa-mi spui ce te-a determinat sa faci acest pas?

Cum sa te imbraci daca esti mica de inaltime

Unele dintre cele mai frumoase vedete de la Hollywood nu au mai mult de 1,60 m inaltime si totusi reusesc sa arate de parca ar fi fotomodele. Oare cum fac asta? Ei bine, spre deosebire de ele, noi nu avem propriul stilist care sa ne ajute sa respectam anumite reguli, dar nu trebuie sa lasam asta sa ne impiedice in a obtine un look impecabil. Regulile nu sunt tinute secret, prin urmare, daca esti micuta de inaltime, este de ajuns sa citesti sfaturile de mai jos si sa te ghidezi dupa ele atunci cand cauti sa incropesti o tinuta:


STAI DEPARTE DE PANTALONII SCURTI!

Daca lungimea pantalonilor nu se termina sub glezna, atunci nu-i purta. Pantalonii scurti, pentru ca se infasoara in jurul fiecarei pulpe sectioneaza lungimea picioarelor. Fereste-te de asemenea de pantaloni 3 sferturi sau cei care se termina deasupra gleznei, au acelasi efect de sectionare. Poate o pereche de pantaloni scurti ar putea sa iti ascunda statura scunda, daca ii porti la o pereche de pantofi cu tocuri foarte inalte. Daca ai picioare frumoase si vrei sa le arati, alege, mai degraba, fuste scurte.

Un exemplu cat se poate de clar este Kristen Bell, vedeta serialului Heroes, care are numai 1,55 m inaltime. Poti observa ca in prima fotografie pantalonii scurti ii scurteaza picioarele, pe cand rochia neagra, scurta cu tocuri inalte ii adauga mai mult de 15 cm in inaltime.


EVITA HAINELE LARGI SI ACCESORIILE VOLUMINOASE!

Chiar daca sunt in topurile de moda, hainele si accesoriile voluminoase sunt o tendinta pe care trebuie sa o imbratisezi cu mare atentie. Un tricou larg, o jacheta sau o geanta masiva iti vor adauga catave kilograme in plus si vei parea ca te ineci in propria vestimentatie. Mai precis, daca esti foare micuta, vei parea ca tu esti carata de geanta masiva, nu ca ai duce tu geanta. Adauga o curea la o bluza larga deasupra taliei, pentru a-ti evidentia talia si poarta intotdeauna tocuri foarte inalte atunci cand porti o geanta voluminoasa.

Natalie Portman are 1,60 m inaltime, si putem observa cum, in prima imagine, o haina larga ii disproportioneaza silueta finuta, contrastul dintre partea masiva de sus si picioarele subtiri accentuand statura scunda. In schimb, in cea de-a doua imagine, o pereche de botine foarte inalte, aceeasi jeansi skinny dar o jacheta stramta ii adauga centimetrii buni in inaltime.

POARTA TOCURI FOARTE INALTE!

O regula pe care sigur o cunoaste toata lumea. Acum este si mai usor de respectat, de cand pe piata au aparut pantofi si botine cu platforma dubla ascunsa. Este cea mai rapida si eficienta metoda prin care iti adaugi mult in inaltime, si ascunzi faptul ca picioarele tale nu sunt chiar atat de lungi pe cat ti-ai dori.

De efectul pantofilor cu toc si platforma ne putem convinge in imaginile de mai jos. Christina Ricci are numai 1,55 m inaltime, lucru care se poate observa cu ochiul liber in prima imagine. Rochia peste genunchi o face sa para si mai mica. In schimb, rochia rosie, stramta si scurta, asociata la platforme ii lungesc picioarele si o inalta foarte mult. Asadar, nu purta niciodata rochii sau fuste care sa fie peste genunchi!

AI GRIJA LA NUANTELE HAINELOR!

Culorile pot, la randul lor, sa sectioneze din inaltime, iar a nu asorta culori necomplementare este o regula ce se impune tuturor, dar mai ales fetelor micute de inaltime. Doua piese vestimentare separate de culoare vor sectiona din inaltime: o fusta neagra cu un top rosu iti vor taia talia la mijloc si iti vor reduce din lungimea picioarelor. Pune peste top un cardigan negru sau un sacou negru si vei observa cum silueta are continuitate. Prin urmare, culorile alese trebuie sa se completeze una pe cealalata si sa faca legatura intre piesele vestimentare pentru a alungi silueta.

A fost destul de greu sa gasesc o eroare in alegerile vestimentare ale Salmei Hayek (1,56 m inaltime), insa am reusit sa gasesc un exemplu negativ format dintr-un tricou alb cu imprimeu colorat si o pereche de blugi. E de ajuns sa compari aceasta tinuta cu fusta ce imbina negrul cu nuante de rosu, continuata de un top negru, ca sa observi cum cea de-a doua tinuta alungeste silueta mignonei actrite.

POARTA DUNGI VERTICALE!

O alta regula pe care sunt sigura ca o cunoaste toata lumea sunt dungile verticale, care nu numai ca alungesc silueta dar o si subtiaza. Principiul este destul de simplu, orice intrerupere de culoare ingusteaza, iar dungile verticale sunt intrerupte pe verticala - prin urmare, ingusteaza silueta. De asemenea, culoarea neintrerupta pe verticala formeaza un tot unitar, alungind.

La cei 1,59 m inaltime, Sarah Jessica Parker a reusit intotdeauna sa arate mult mai inalta, tocmai respectand aceaste reguli.

POARTA DECOLTEURI IN V SI ACCESORII VERTICALE

Pe acelasi principiu cu dungile verticale, si decolteul hainelor pe care le alegi trebuie sa fie pe verticala, pentru a alungi gatul. Acelasi principiu se aplica si la accesorii: cercei lungi, esarfe lungi, funde verticale, tot ceea ce poate sa-ti alungeasca silueta. Fereste-te de coliere care iti sugruma gatul, nu infasura esarfele complet in jurul gatului, lasa capetele acestora sa atarne.

Stiai ca Scarlett Johansson are numai 1,61 m inaltime? Cam greu de crezut, dar chiar asa e, iar alegerile sale vestimentare de mai jos ascund cu grija acest lucru, subtiindu-i silueta de clepsidra si alungind-o.

Ten de portelan

Ca la orice inceput de iarna, tendintele in machiaj aduc in lumina reflectoarelor look-ul icy, in care tenul de portelan constituie nucleul unui make-up de diva.

La Zac Posen, Dolce et Gabanna, Burberry Prorsum, Carolina Hererra, Badgley Mischka, Fendi, Anna Sui, modelele au afisat o baza de machiaj impecabila, tradusa, in primul rand, prin camuflarea imperfectiunilor fetei, iar in al doilea rand, prin promovarea unui look din care bronzul (cu precadere cel artificial) lipseste cu desavarsire.

In imagini, modele din prezentarile Zac Posen, Anna Sui, Badgley Mischka, Dolce & Gabanna:

\

Tenul de portelan constituie primul pas in obtinerea unui machiaj in care conturarea ochilor sau a buzelor sa primeze, prin faptul ca atentia se va concentra insantaneu pe zonele colorate ale fetei. Iata produsele care iti asigura acest look:



•1. Baza hidratanta (primer)

Primer-ul are rolul de a fixa machiajul, asigurandu-i o rezistenta indelungata si mai multa stabilitate. In calitate de baza protectoare, pregateste pielea pentru machiaj si ii asigura un nivel optim de hidratare. Un primer bun trebuie sa nu contina ulei sau parfum, sa controleze excesul de sebum, sa contribuie la calmarea iritatiilor si sa nu incarce porii.

Set SmashBox, Sephora, 130 lei

 \

Se aplica dupa crema hidratanta si inainte de fondul de ten, cu ajutorul degetelor si in special in zonele pe care machiajul tinde sa nu reziste la nivelul optim: frunte, nas, barbie, buze.

Primerul are de asemenea rolul de a nivela culoarea tenului, de a proteja fata de radiatiile UV, de a reduce liniile fine ale ridurilor.

Primer Smashbox, 130 lei, Sephora
Primer Spackle, 110 lei, Sephora

\

•1. Concealer

Concealerul se aplica inainte de fondul de ten, pe zonele care necesita o acoperire mai mare (cearcanele, cosurile, cuperoza, depigmentarile). Pentru trucuri despre aplicarea concealerului si alegerea unui concealer care sa corespunda nevoilor tale, citeste
Ascunde orice imperfectiune a tenului cu ajutorul concealerului!

•1. Fond de ten

Majoritatea femeilor au nevoie de un fond de ten cu o baza galbena. Aplicarea corecta a fondului de ten este fundamentala. Foloseste un burete daca vrei sa obtii un aspect light, neincarcat al tenului sau degetele daca esti interesata intr-o acoperire maxima.

\

Finisarea se va realiza cu un burete special pentru aplicarea fondului de ten; cu buretele respectiv se vor estompa extremitatile fetei (colturile fruntii, obrajii, mandibula) in directia ascendenta, catre radacina firului de par, pentru o finisare corecta, fara nedoritul aspect de masca.

In timpul machiajului este indicat sa tii gura deschisa pentru a te sigura ca ai privire de ansamblu asupra extremitatilor mandibulei, pentru a te asigura ca linia fondului de ten nu se opreste brusc deasupra gatului.

Inmoaie-ti degetele cu urmele de fond de ten in apa si preseaza pe fata, pentru a asigura o fixare eficienta a produsului de make-up respectiv.

\

Pentru propuneri de fond de ten, citeste Top 7- Cele mai bune fonduri de ten.

•1. Pudra

Texturile consacrate de pudra sunt pulbere si compacta. Pudra compacta este utilizata cu precadere pentru mici retusuri (spre exemplu, pentru a ansoarbe excesul de sebum). Pentru realizarea machiajului propriu-zis, iti recomand pudra pulbere.

 \
Pudra pulbere se regaseste atat in compozitii destinate tenului mixt sau gras, cat si pentru tenul uscat.

Pudra pulbere translucida este ideala in cazul in care nu doresti sa iti colorezi chipul cu ajutorul ei, ci doar sa tii sub control secretia de sebum.

Pudra poate fi folosita de asemenea pentru a corecta anumite defecte ale fetei. Pentru a minimiza barbia, aplica o pudra mai inchisa la culoare pe linia maxilarului. Pentru a camufla dimensiunea nasului, aplica tot o nuanta mai inchisa de pudra pa lateralele nasului, iar in cazul in care il consideri prea lung, la radacina si pe varf.

Pentru obraji prea proeminenti, aplica pudra mai inchisa la culoare imediat sub linia pometilor.

Nuantele mai inchise de pudra pot fi utilizate si ca blush, pentru un aspect mai natural al tenului.

Pudra se aplica cu o pensula mare din par natural, cu miscari perpendiculare pe ten. Utilizeaza capacul cutiei de pudra pe post de suport in care sa presari cantitatea de pudra din tub necesara machiajului pe care il realizezi. Capatul pensulei se trece prin pudra cu miscari orizontale, apoi se scutura de cateva ori pentru a asigura inlaturarea surplusului.

 \

Pudra pulbere Revlon, 60 lei
Pudra compacta Estee Lauder, 134 lei

Acestea sunt produsele de baza pentru a obtine must-have-ul sezonului de iarna: tenul curat, cu tente pale, de portelan. Important nu este sa fii posesoarea unui ten alb in detrimentul celui masliniu, ci sa camuflezi orice imperfectiune.

\