miercuri, 16 decembrie 2009

Cand tu incepi sa iti neglijezi relatia

Sentimentele sunt ca un carusel, niciodata nu stii cand va fi adrenalina mai prezenta sau mai inceata, nu stii cand lucrurile se vor accelera sau cand nu, tot ce poti face pe parcursul intregii calatorii este sa te tii bine si sa speri ca nu o sa cazi si ca o sa ajungi intreaga la destinatie.

Simptome:
- incepi sa iti petreci timpul mai mult cu prietenii tai decat cu el;
- cauti sa intalnesti alte persoane noi care iti atrag atentia;
- cand esti cu el te comporti ca si cum ai fi cu totul altundeva, el iti vorbeste insa tu nu auzi ce spune;
- nu il mai alinti, iar imbratisarile tale sunt tot mai rare;
- cuvantul "te iubesc" este deja din ce in ce mai rar de pronuntat sau il inlocuiesti cu expresii de genul: "tin mult la tine", "si eu" etc.;
- daca el devine mai rece tu reactionezi imediat si incepi sa il cicalesti pe tema asta;
- nu mai vrei sa fii nici cu el insa parca nici fara el.
Motivele pentru care incepi sa iti neglijezi relatia pot fi multiple; nu il mai iubesti insa te-ai obisnuit atat de mult cu el si el cu tine incat iti este greu acum sa incepi totul de la capat cu o alta persoana si nu este vorba ca ti-ar fi greu, dar iti este si frica de a incepe o alta relatie, pentru ca asta presupune posibilitatea de a putea fi respinsa sau poate chiar sa nu fii iubita asa cum ai fost sau ti-ai dori.
Poti ajunge sa nu-i oferi la fel de multa atentie din cauza plictiselii, a monotoniei din relatie, pentru ca nu faceti lucruri noi si mai ales faptul ca stiti totul unul despre altul face lucrurile mai dificile nemaiavand ce noutati sa descoperiti (intri intr-un fel de depresie sau impas pentru ca nu stii ce pas ar trebui sa faci). Un alt lucru care poate interveni este atunci cand nu mai comunici cu el (poate nici in trecut nu comunicati mult, dar altfel parca stateau lucrurile) si tocmai in acest moment lipsa comunicarii si a punctelor comune te fac sa te indepartezi si mai tare de el. Iar in cazul in care tu ii spui ce te doare, dar lui ii intra pe o ureche si ii iese pe cealalta nu faci decat sa iti pierzi rabdarea si sa iti izolezi inima si mai tare de dansul.
Daca realizezi ca nu il mai iubesti si ca tot ce te mai tine prinsa in aceasta relatie este atasamentul atunci pentru binele amandurora mai bine pui punct si mergi mai departe decat sa fiti nefericiti in doi. In cazul in care este doar o perioada din viata ta in care esti mai nesigura pe ceea ce simti si ai intrat intr-o mica perioada de depresie atunci ai rabdare sa treaca acest val de nemultumiri si nu actiona pripit. Insa daca stii ca el este cel cu care vrei sa ramai mereu alaturi, chiar daca treci printr-un astfel de moment, ... lupta pentru voi si pentru relatia ta.

Niciun comentariu: