miercuri, 16 decembrie 2009

Craciun de catifea


In sezonul de toamna-iarna, catifeaua a fost la mare cautare printre designeri, fiind des intalnita pe catwalk in diferite pieste vestimentare, de la rochite pana la pantaloni, bluze sau fuste. Desi denimul continua sa faca furori in lumea modei, cu outfituri in tendite usor punk (blugi prespalati sau rupti), lookul "ladylike", chic, a inceput si el sa isi ceara locul binemeritat. Asa ca, de ce sa nu alegi sa porti chiar de Craciun o tinuta din catifea? Descopera propunerile noastre.

Calvin Klein, Stella McCartney, Ralph Lauren sau Oscar de la Renta sunt cativa dintre designerii care au optat pentru catifea in colectiile lor. Din punctul de vedere al paletei cromatice, am regasit culori metalice, diferite nuante de albastru si violet, galben (de la masliniu pana la nuante apropiate de mustar), rosu, visiniu si binenteles, foarte mult negru.

Catifeaua, un material usor lucios, fin la atingere, ce iti trezeste simturile tactile, este esential pentru o tinuta sofisticata, sexy si eleganta. Asa ca, de Sarbatori poti avea in vedere o piesa de vestimentara din catifea, pentru una din serile in care petreci alaturi de cei dragi. Fie ca este vorba de un sacou perfect cambrat, de o pereche de pantaloni pe linia piciorului sau de o rochie cu spatele gol, orice femeie ar trebuie sa aiba o piesa vestimentara din catifea, pusa deoparte pentru ocaziile speciale.



Totusi, crezi ca prea mult din acest material poate dauna tinutei tale? O fashinista desteapta nu urmeaza orbeste tendintele: ea va sti ce i se potriveste cu stilul personal si ce nu. Iata un ghid simplu pentru a purta catifeaua, in functie de momentele zilei:

In timpul zilei

Poti purta catifeaua si in timpul zilei, fara sa fii mult prea eleganta sau demodata. In acest sezon, catifeaua a realizat o revolutie chic si foarte sexy in lumea modei, iar lookul "lady-like" a devenit unul ispititor, fascinant.

Poti asorta un sacou simplu de catifea cu o fusta conica sau plisata. Ca sa adaugi un plus de stil tinutei, poarta pe sub sacou o camasa draguta si nu uita de o pereche de stilettos sau, fiind iarna, de niste botine cu toc inalt. La toate astea adauga o poseta cu maner si un palton elegant.



Daca vrei sa mergi pe ceva mai putin elegant decat tinutele de mai sus, poti purta un sacou de catifea cu o pereche simpla de blugi (nu prespalati, rupti sau cu diferite modele). Pe sub sacou poti sa ai un tricou dragut, uni sau chiar colorat, in functie de restul tinutei. Poti asorta tinuta atat cu o poseta XXL, cat si cu un clutch supradimensionat.


Pentru seara

Rochiile de catifea sunt din nou in trend, mai sexy si mai puternice decat oricand. Designerii au transformat banala rochie de catifea pe care fiecare din noi a purtat-o in copilarie cu ciorapi albi si pantofiori de lac, intr-o creatie extrem de provocatoare, cu aplicatii de paiete sau strasuri, decolteu in V adanci sau spate gol.



O asemenea rochie ar putea fi tinuta perfecta pentru o seara de sarbatoare. Asortata cu bijuterii potrivite, pantofi eleganti si un plic finut, combinatia nu ar trebui sa dea gres. Nu uita de o coafura usor vintage, cu bucle mari si un machiaj smokey, pentru a completa imaginea.

Nu esti un fan al rochiilor? Nicio problema, la mare cautare au fost si pantalonii de catifea. Cu o taietatura mai relaxata si cu talie inalta, acestia arata perfect in asorteu cu o bluza cu un singur umar, un corset sau un top de voal.


Nu te limita doar la catifea neagra. Navy-blue, visiniu sau verde smarald arata de asemenea extrem de bine in combinatie cu acest material.




Vestea buna este ca, daca alegi sa porti piese vestimentare din catifea, te poti asorta cu tinuta partenerului tau. Marele case de moda au introdus aceast material si in tinutele masculine. In cazul lui alegerile sunt mult mai usor de facut. Piesa vestimentara recomandata pentru garderoba sa ramane sacoul.


Salvatore Ferragamo


Roberto Cavalli


Gianfranco Ferre


Dolce & Gabbana


Daca nu iti doresti piese vestimentare care sa fie in intregime realizate din catifea, poti opta pentru cele care au doar cateva insertii din catifea.

Iata ce gasesti in magazine:

Niciun comentariu: