miercuri, 16 decembrie 2009

Colanti - In sau Of fashion?

Desi sunt prezenti pe catwalk de cateva sezoane bune, colantii inca se poarta. Asta ne-o spun designerii, prin creatiile lor, asta ne-o spune si moda strazii, din ce vedem zilnic in jurul nostru. Colantii sunt preferati pentru comoditatea lor, usurinta de a-i asorta, multitudinea de materiale si modele prezente pe piata, dar si pentru ca pot scoate in evidenta niste picioare frumoase, fara cusur.

Prima aparitie a colantilor s-a produs in anii '80. Pe atunci erau purtati cu sacouri cu umeri inalti, tricouri largi, par infoiat si bijuterii masive. De atunci si pana azi, moda colantilor a suferit o serie de schimbari de la un sezon de la altul, dar nu putem vorbi de o piesa vestimentara desueta.

Si in privinta lor, ca si a altor piese vestimentare exista niste reguli bune de urmat: pentru siluete rubensiene, trebuie sa avem grija deoarece o pereche de colanti ar putea scoate si mai mult in evidenta anumite defecte precum celulita, asa ca e de preferat sa fie purtati doar cu rochie sau bluze mai lungi, pana deasupra genunchiului. De asemenea, persoanele foarte slabe trebuie sa aiba in vedere ca o pereche de colanti subliniaza niste gleze subtiri sau picioare in X. De aceea este recomandat sa ii porti cu cizme lungi care sa distraga atentia de la picioarele prea subtiri.
 Un alt aspect destul de important este acela ca se poarta colantii lungi, nu cei scurti sau 3/4. Asa ca evita colantii pana la jumatatea piciorului sau pana la genunchi, asta daca nu vrei sa arati de parca ai fi pregatita pentru o intrecere de ciclism.

Daca vorbim de incaltaminte, cizmele lungi peste genunchi (unul din trendurile sezonului), botinele, cizmele UGG sau ghetutle sunt perfecte in combinatie cu o pereche de colanti.

Trebuie sa stii sa combini asa cum trebuie colantii, astfel ca, folosind aceeasi pereche, sa poti obtine tinute casual, chic sau char de seara.

Tipuri de colanti

Avem mai multe tipuri de colanti, in functie de model si materialul folosit:

1. Colanti de bumbac

Cred ca fiecare dintre noi are o pereche de colanti din bumbac acasa. Simpli, lejeri si foarte comozi, acestia pot fi alegerea perfecta in combnatie orice piesa vestimentara: rochii, fuste, tricouri mai lungi, baby-dolluri, etc.


2. Colantii din piele

Colantii din latex au fost unul din trendurile acestui sezon,fiind purtati atat in tinute casual, cat si elegante. Ii poti purta atat cu rochii, chiar elegante, sacouri barbatesti, cardiganuri si geci din denim. In schimb, nu asorta niciodata colantii din piele cu o alta piesa vestimentara din piele. Pentru a evita look-ul vulgar, evita sa asociezi acesti colanti cu bluze scurte, pana in talie. Poarta-i cu rochii pulover sau bluze lungi care ajung pana deasupra genunchilor.



3. Colantii din fibre sintetice

O asemenea pereche de colanti sunt extrem de folositori daca practicati sport. La sala sau la jogging sunt cea mai practica alternativa. Cauta colanti cu talie inalta,in forma de V, care sa sublinieze linia stomacului si totodata unii care sa contina si lycra in materia, pentru a se mula bine pe corp.

De asemenea, in combinatie cu un tricou dragut si o pereche de tenesi, colantii sintetici se potrivesc si pentru o iesire in parc sau la cumparaturi.


In prezent, colantii se numara printre cele mai versatile piese din garderoba. Daca afara e prea frig pentru rochita ta preferata, o poti purta cu colanti, daca o fusta e prea scurta si nu vrei sa lasi picioarele la vedere, o poti asorta cu niste colanti mati sau daca pur si simplu vrei sa imprimi un aspect tineresc tinutei tale, alegi o pereche de colanti.

Desi cele mai multe modele de colanti sunt negre, poti alege si un model colorat, dar niciodata o culoare electrica. Incearca ca ceea ce porti in partea superioara sa fie mai larg, astfel incat sa eviti sa porti doua piese stramte. In materie de culori totusi, negrul ramane vedeta indiferent de ce material ar fi vorba!


Daca vrei sa porti colanti luciosi, fa asta numai in club sau la petreceri. Un astfel de material nu e indicat pentru tinute de zi. Totodata, ai grija la culori, orice nuanta deschisa va face picioarele sa arate mai groase si va scoate in evidenta imperfectiunile.

Ce gasesti in magazinele online:

Colanti La Redoute din jerseu - 49,99 lei


Colanti Shopping Gallery - gri din tricot 25 lei; bleumarin din jerseu - 61 lei; negri - 74 lei

Colanti StarShiners din poliester: Primul model - 99 lei; Cel de-al doilea model - 99 lei

Niciun comentariu: