miercuri, 2 decembrie 2009

Pentru mine cea mai mare provocare a zilei este definita de momentele delicate ale diminetii cand trebuie in cel putin 20 de minute sa fac un dus si sa ma decid asupra tinutei si asupra modului in care imi voi aranja parul. Astfel de decizii incep sa devina frustrante atunci cand nu mai ai idei si daca te-ai aflat si tu in aceeasi situatie, atunci cu siguranta ideile de mai jos iti vor fi de ajutor in astfel de dimineti incarcate, cand parul nu este proaspat spalat:

ROMANTIC

Timp necesar: 5 minute
Ai nevoie de: ace de par, ondulator de par, spray de stralucire, fixativ

Pasul 1
Lasa capul in jos si foloseste fixativ la baza parului. Indreapta capul si foloseste din nou fixativ, folosind degetele pentru a separa suvitele in timp ce fixativul se usuca. Separa bretonul pentru a coafa mai intai restul de par.
Pasul 2
Incepe sa folosesti ondulatorul pe suvite din dreptul urechii, nu deasupra ei si nu pe varfurile suvitelor. Continua pe toata suprafata parului. Desfa bretonul si prinde-l la spate. In functie de lungimea lui, poti lasa libere cateva suvite care sa incadreze fata.
Pasul 3
Baga degetele in par incepand de la ceafa, pe dedesubt. Scutura usor din cap pentru a oferi acel aspect natural. Prinde apoi cateva suvite cu ace de par, din fiecare parte a capului. Aplica spray de stralucire.


RASUCIT

Timp necesar: 7 minute
Ai nevoie de: ace de par, fixativ

Pasul 1
Prinde pe spate o sectiune de 5 cm din breton, tapand usor la baza, pentru putin mai mult volum.
Pasul 2
Acum ai ramas cu doua suvite groase in parti. Apuca fiecare suvita si rasucest-o usor in timp ce te indrepti cu varful ei catre spatele capului. Invarte-i varful si fixeaz-o cu ace de par.
Pasul 3
Dupa ce ai fixat cele doua suvite, ai ramas cu parul de la spate. Rasuceste-l pentru a creea o bucla. Fixeaza suvita cu ace de par. Aplica fixativ.


RETRO

Timp necesar: 10 minute
Ai nevoie de: ace de par, ondulator de par, fixativ

Pasul 1
Construieste o carare intr-o parte. Incepand cu partea mai groasa, netezeste-o bine, apoi rasuceste spre interior si prinde-o la spate cu ace de par.
Pasul 2
Procedeaza la fel si cu partea mai subtire.
Pasul 3
Cu ajutorul ondulatorului, modeleaza onduleuri largi pe restul de par, incepand din dreptul barbiei. Aplica fixativ si scutura din cap pentru a separa suvitele.


FEMININ

Timp necesar: 5 minute
Ai nevoie de: bentita, pieptene, elastic, cleste

Pasul 1
Separa parul in doua, construind o carare de la o ureche la alta. Prinde deoparte partea din fata. Tapeaza parul din crestetul capului, pentru a construi acel aspect bufant. Nu trebuie ca aspectul sa fie neted, deoarece vom acoperi aceasta parte.
Pasul 2
Desfa bretonul si piaptana-l bine, apoi da-l pe spate pentru a acoperi zona tapata, fixand tot parul intr-o coada. Lasa deoparte o suvita mai lunga, pe care sa o infasori in jurul elasticului, pentru a-l acoperi.
Pasul 3
Fixeaza o bentita intr-o nuanta complementara cu cea a parului tau.


IMPLETIT

Timp necesar: 5 minute
Ai nevoie de: un elastic subtire transparent, ace de par, ceara de par, fixativ

Pasul 1
Da-ti parul pe spate. Prinde cate o suvita din fiacre parte a capului.
Pasul 2
Impleteste cat mai lejer suvitele din parti, indreptandu-te catre spatele capului. Prinde-le cu elasticul de par. Aplica pe varful suvitelor impletite putina ceara, pentru a le fixa mai bine.
Pasul 3
Prinde cate doua ace de par pe fiecare parte, in suvitele impletite pentru a le fixa mai bine. Aplica fixativ.


















ELEGANT

Timp necesar: 5 minute
Ai nevoie de: 2 elastice de par mici si transparente, fixativ, ser de stralucire

Pasul 1
Piaptana parul pe spate si apoi separa-l in doua suvite mari, egale.
Pasul 2
Aplica ser de stralucire pe fiecare suvita. Prinde cele doua codite cu cate un elastic cam la 3 cm de varf. Rasuceste cozile spre interior, apoi una in jurul celeilalte, pana ce arata ca o funie.
Pasul 3
Prinde varfurile cozilor dedesubt, asigurandu-le cu ace de par. Aplica fixativ.

VINTAGE

Timp necesar: 10 minute
Ai nevoie de: ace de par, elastic, fixativ, ser de stralucire, ondulator, pieptene

Pasul 1
Piaptana bretonul in fata si onduleaza-l usor la varf cu un ondulator mare. Prinde-l deoparte.
Pasul 2
Prinde restul de par intr-o coada bine stransa la ceafa. Piaptana coada. Cu un ondulator indreapta varfurile cozii catra interior, prinzand fiecare suvite deasupra bazei cozii, sau chiar mai sus. Ai nevoie de multe ace de par.
Pasul 3
Dupa ce ai fixat toate suvitele, elibereaza bretonul si lasa-l sa cada intr-o parte. Piaptana bretonul pana ce este netezit si capata acel aspect vintage. Prinde usor varful sau deasupra cocului. Aplica fixativ.

Niciun comentariu: