joi, 17 decembrie 2009

Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Mascara

Inchide ochii si aplica mascara si pe varful genelor pe partea exterioara. Acest pas este de asemenea util daca ai aplicat fard de pleoape inainte, intrucat va indeparta firele de praf colorat cazute pe gene. Asteapta putin pentru a se usca, in caz contrar se va intinde pe pleoape.



In cazul in care apar inesteticele reziduuri de mascara care ajung sa lipeasca genele, foloseste imediat dupa aplicarea produsului un pieptene pentru gene (pe care multi make-up artisti in considera indispensabil).

Nu ezita sa combini doua tipuri de mascara diferite: unul pentru alungire, altul pentru volum. Poti obtine un efect subtil de gene false.

Daca esti dispusa sa aloci mai mult timp machiajului, utilizeaza un primer pentru mascara: acesta separa genele si fixeaza mult mai bine mascara, promitand sa impiedice lipirea genelor sau strangerea inestetica pe varful acestora a unui surplus de mascara.


Apeleaza la un cleste pentru gene pentru un efect curbat. Ochii vor parea mai mari si mai luminosi. Iata un truc: pentru a incalzi clestisorul, foloseste un uscator de par aproximativ 10 secunde. Asigura-te ca nu este fierbinte si utileaza-l astfel. Nu este neaparat necesar sa folosesti clestele inainte de aplicarea mascarei, dar, daca alegi sa il folosesti ulterior este important sa lasi produsul sa se usuce inainte.


Geometria ochilor cu ajutorul mascarei:

Daca ai ochii departati, aplica mascara uniform , insa insista in coltul intern al ochilui.

Daca ai ochii apropiati, aplica un strat in plus de mascara in coltul exterior al ochiului.

Daca ai ochii mici, aplica mascara pe pleoapele superioare, dar si pe cele inferioare, fara a contura insa cu ajutorul eyeliner-ului. Pentru a fi sigura ca nu te murdaresti sub ochi, foloseste un servetel pe care sa il presezi pe zona de sub gene.

Pentru ochii migdalati, aplica mascara pe toata suprafata genelor superioare si insista pe coltul extern pentru efect ochi-de-pisica.

Pentru ochi rotunzi, aplica mascara doar in coltul extern al ochiului.

Daca ai ochi proeminenti, apeleaza la mascara folosit doar pe genele superioare.



Pensulele de mascara:

Pentru volum:

Pentru alungire:


Pentru curbare:



Bineinteles, exista multe produse mascara care intrunesc conditiile necesare, insa iata recomandarile noastre:

L'Oreal Telescopic, 45 lei

Clinique, Lash Power Mascara, 105 lei

Estee Lauder,Projectionist, 130 lei

Maybelline Define-a-Lash, 35 lei




Din punctul de vedere al culorii, rimelul negru se potriveste cu orice iris, cel maro este indicat in mod special pentru machiajul de zi al blondelor, cel albastru pentru un iris albastru, iar cel mov pentru un iris verde.

Un comentariu:

Ella Gheorghiu spunea...

Super articolul..chiar sunt in cautarea unui nou rimel.Imi plac mult cele de la Max Factor...Masterpiece si False Lash Effect.